A Budai Egészségközpont Királyhágó úti kórháza járványkórházzá alakul

A Budai Egészségközpont Kft. két tulajdonosának a Bonafarm Rt.-nek és a Medikomp Kft.-nek döntését követően a kórházvezetés felajánlotta fekvőbeteg-kapacitását az operatív törzsnek.

A Budai Egészségközpont Kft. a járványügyi helyzet miatt fokozatosan szűkítette, majd vasárnap estére teljes egészében felfüggesztette magánrendeléseit, valamint az általa működtetett Országos Gerincgyógyászati Központ nem akut betegellátását. A közlemény szerint az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) képviselőjével a kórházi felkészülést már áttekintették.

A következő napokban a BEK Királyhágó úti kórháza járványkórházzá alakul, a szükséges belső technikai átalakítások elvégzésével és az ápolószemélyzet gyorsított ütemű továbbképzésével. A járványügyi ellátásba a Központi Operatív Törzs által meghatározott rend szerint kapcsolódunk be - írják.

 A felkészülés része többek között az, hogy beszereznek húsz, tartós lélegeztetésre alkalmas altatógépet.

 

Forrás : Index

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!