Megtörtént az 5000. veseátültetés a Semmelweis Egyetemen

Magasvérnyomás okozta veseelégtelenségben szenvedő 52 éves férfi élhet újra teljes életet a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikán elvégzett 5000. vesetranszplantációnak köszönhetően.

A Transzplantációs és Sebészeti Klinikán 2019-ben összesen 130 nem élődonoros veseátültetést végeztek, ezzel a Semmelweis Egyetem két helyet javítva, az első helytől mindössze egyetlen beavatkozással lemaradva a második helyen végzett az Eurotransplant legfrissebb listáján. Az intézmény májtranszplantációk tekintetében is előrébb került, szintén a második helyet kapta az aktív transzplantációs centrumok között. A Semmelweis Egyetem a szívátültetések számát tovább növelve 2019-ben is megőrizte rangos második helyét.

A nyolc tagország közül Magyarország csatlakozott utoljára az ötven éve alapított Eurotransplanthoz, a Semmelweis Egyetem azonban már egy év után az élvonalba került, és vezető szerepét azóta is megőrizte.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!