Segítség az autizmussal élőknek

2010. 08. 13.
Szerző: Szimpatika
Az Interbots, Inc., egy csúcstechnológiát fejlesztő-vállalat a Pittsburgh-i Autizmus Központtal közösen kifejlesztett egy innovatív robot alapú terápiát  autista gyerekeknek.
A program, a Popchilla névre keresztelt robot használatával tesztelni fogja azon autista gyerekek képességét  akinek korlátozott vagy nincsenek szóbeli készségei.

A program kiinduló pontja, hogy a gyerekek szívesebben kommunikálnak nem emberi lényekkel, mondta el Cindy Waeltermann, a Pittsburgh-i Autizmus Központ alapítója és igazgatója. "Ha autista a gyermeked, bármit megpróbálsz, hogy megértsd őt. Az ötletünk alapján hidat építünk az ő világuk és a mi szavaink közé."

Popchillát a program első fázisában, egy felkészült terapeutával fogják használni. A programozók és fejlesztők Interbotsnál létrehoztak egy olyan iPad alkalmazást, amely megengedi a gyereknek, hogy irányítsa a robotot alkalmazáson keresztül, és érzelmeket lesz képes azonosítani.

Waeltermann szerint, azáltal, hogy közvetítőként használjuk Popchillát, reméljük, hogy növeljük a gyerek belső érzéseinek a megértését miközben így viselkedési csalódottságaikat csökkentjük. Ha képesek, hogy azonosítsák azt, hogy ők dühösek és mit jelent az hogy dühesnek lenni, ez jelentősen segíthet nekik érteni, hogy mit éreznek.

"A robotjaink kezelése olyan egyszerű lesz, amennyire csak lehetséges. Nem lesz szükség bonyolult technikai háttérre, hogy irányítani lehessen. A terapeuta vagy a szülő egyaánt képes lesz használni, és rendkívül sok érdekes alkalmazást fog tartalmazni, mely által a gyerekek lehetőséget kapnak arra, hogy jobban kifejezzék az érzelmeiket" -mondta el Sabrina Haskell az Interbots társalapítója.

Senki nem izgatottabb azoknak a gyerekeknek a szüleinél, akik jelenleg képtelenek kommunikálni egymással. A program magában rejti annak a lehetőségét, hogy nagyon sokat nyerjenek a programból.

Forrás: Pittsburgh-i Autizmus Központ

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ajánlataink

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!