Mi kerüljön a gyerekek adventi naptárába?

2019. 11. 23.
Szerző: Szimpatika
Az advent a várakozásról, készülődésről szól, arról, ahogyan várjuk a karácsonyt, és ez a gyerekes családokban még hangsúlyosabb.

Talán kicsit furcsa is lesz ehhez a kultúrkörhöz ez a Buddha idézet, de nagyon idevalónak tűnik: “A boldogsághoz nem vezet út. Az út maga a boldogság.” Ez az út azonban nem mindig egyenes és nem mindig sima, úgyhogy családként, anyaként ér kihagyni egy-egy napot, ér rögtönözni, ér eltérni az eltervezettől, ér a boltból kész megoldásokat vásárolni, ugyanakkor ér csodás adventi naptárat készíteni is, és ér a csoki is. 

Az adventi naptár lehet például egy téli erdei jelenet, amivel még játszani is lehet. A képre kattintva megnézheted, hogyan készült.

A minimalizmust, az élményeket előtérbe helyező anyaként sokan a nem tárgyi típusú ajándékokat szeretik, és ezt is akarják a gyerekeiknek átadni, mígnem a kicsik megtanítanak arra, hogy arra is figyelni kell, mi az ő szeretetnyelvük, hiszen ők az ajándékokból érzik leginkább, hogy szeretjük őket. Így aztán az adventi naptárakba kerülhetnek apró ajándékok is.

A hangsúly az apróságon van, hiszen a visszaszámláláshoz az is elég, ha minden nap levágjuk a Mikulás szakállát, vagy minden nap elolvasunk egy szép karácsonyi mesét.

Sok-sok és sokféle ötletet gyűlt össze ebben a virtuális adventi naptárban, ebből válogatva mindenki elkészítheti azt a verziót, ami igazán egyedi és csak tőle kaphatja meg a gyermeke.

Az ötletek itt találhatóak, jó böngészést kívánunk!

Forrás: anapfenyillata

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ajánlataink

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!