Zöldégeket a grillre
A konyhakertből vagy a piacról szerezzünk be minél többféle zöldséget: cukkinit, padlizsánt, gombát, cseresznye/koktél paradicsomot, (lehetőleg különféle színű) paprikát, kukoricát, lilahagymát, sárgarépát. Melegítsük elő a grillsütőt közepesen meleg hőmérsékletre.
Készítsünk egy egyszerű pácot az alábbiakból:
- ¼ bögre olivaolaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kávéskanál olasz fűszerkevetrék
- 1 kávéskanál dijoni mustár
- só és őrölt fekete bors az ízesítéshez
Az összetevőket keverjük össze egy kis tálkában; sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A zöldségeket alaposan mossuk meg, majd daraboljuk föl ujjnyi vastag szeletekre, majd akár mininyársra húzva, akár csak egy tányérba rakva kenjük meg alaposan a páccal és hagyjuk állni 10-15 percet. A zöldségeket, nyársakat helyezzük a grillre, és gyakori forgatás mellett pároljuk, süssük, míg enyhén pirulni kezdenek (kb 10-12 perc, hőmérséklettől függően). Időnként kenjük újra a maradék páccal
.Azonnal tálaljuk, frissen fogyasztva a legfinomabb!
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Egy kézzel élők mindennapjait segíti a Semmelweis Egyetem videósorozata
- Egy betegség, amely fellángol a kávétól
- Ha próbára tesz a hőség
- Utazás ételallergiával
- Miért vagyunk boldogabbak, ha nyaralunk?
- Az első csonttörést újabb követheti, ha csontritkulás áll a hátterében
- 6 esti szokás, amitől boldogan indul majd a reggel
- Ingadozó testsúly, rossz közérzet, hiányzó nyári csúcsforma?
- Ezért fáradtak nyáron a magyarok
- Egészségünk „ujjlenyomata”, a mikrobióta
- Egy új korszak apái
- Janicsák Veca: „Tartani az egyensúlyt testben és lélekben”
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!