Legnépszerűbb termékek
Nincs találat
Legnépszerűbb cikkek
Nincs találat

Zöldégeket a grillre

Módosítva: 10/9/2024 1 perc Zöldség-gyümölcsŐszreceptVegetáriánusfogyókúrás receptekÖsszes cikk
Habár az időjárás egyre többször mutatja őszi arcait, az igazi füstös ízekről még nem kell lemondanunk. Nyugodtan elől maradhatnak tehát a grillsütők, az alábbi könnyen elkészíthető recepttel pedig igazán ízletes és egészséges ételeket tehetünk a vasárnapi asztalra.

A konyhakertből vagy a piacról szerezzünk be minél többféle zöldséget: cukkinit, padlizsánt, gombát, cseresznye/koktél paradicsomot, (lehetőleg különféle színű) paprikát, kukoricát, lilahagymát, sárgarépát. Melegítsük elő a grillsütőt közepesen meleg hőmérsékletre.

Készítsünk egy egyszerű pácot az alábbiakból:

  • ¼ bögre olivaolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kávéskanál olasz fűszerkevetrék
  • 1 kávéskanál dijoni mustár
  • só és őrölt fekete bors az ízesítéshez

Az összetevőket keverjük össze egy kis tálkában; sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A zöldségeket alaposan mossuk meg, majd daraboljuk föl ujjnyi vastag szeletekre, majd akár mininyársra húzva, akár csak egy tányérba rakva kenjük meg alaposan a páccal és hagyjuk állni 10-15 percet. A zöldségeket, nyársakat helyezzük a grillre, és gyakori forgatás mellett pároljuk, süssük, míg enyhén pirulni kezdenek (kb 10-12 perc, hőmérséklettől függően). Időnként kenjük újra a maradék páccal

.Azonnal tálaljuk, frissen fogyasztva a legfinomabb!

Habár az időjárás egyre többször mutatja őszi arcait, az igazi füstös ízekről még nem kell lemondanunk.