A konyhakertből vagy a piacról szerezzünk be minél többféle zöldséget: cukkinit, padlizsánt, gombát, cseresznye/koktél paradicsomot, (lehetőleg különféle színű) paprikát, kukoricát, lilahagymát, sárgarépát. Melegítsük elő a grillsütőt közepesen meleg hőmérsékletre.
Készítsünk egy egyszerű pácot az alábbiakból:
Az összetevőket keverjük össze egy kis tálkában; sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A zöldségeket alaposan mossuk meg, majd daraboljuk föl ujjnyi vastag szeletekre, majd akár mininyársra húzva, akár csak egy tányérba rakva kenjük meg alaposan a páccal és hagyjuk állni 10-15 percet. A zöldségeket, nyársakat helyezzük a grillre, és gyakori forgatás mellett pároljuk, süssük, míg enyhén pirulni kezdenek (kb 10-12 perc, hőmérséklettől függően). Időnként kenjük újra a maradék páccal
.Azonnal tálaljuk, frissen fogyasztva a legfinomabb!