Applikáció segíti a végtagvesztés megelőzését

2019. 06. 15.
Az amputációk megelőzése érdekében ingyenes telefonos alkalmazás jelent meg egy magyar fejlesztés révén. Az új applikáció célja, hogy a veszélyeztetett embereknek segítsen elkerülni a cukorbetegség és a vénás keringési betegségek okozta szövődmények miatti esetleges végtag-amputációt.

Dr.Rozsos IstvánA Rozsos István érsebész által megvalósított alkalmazás a diabéteszben vagy érszűkületben szenvedőknek segít a szövődmények megelőzésében, a végtagvesztések elkerülésében. Ugyanakkor hiteles forrásból származó tájékoztatást nyújt az egészséges emberek számára is, elősegítve, hogy minél tovább megőrizhessék lábuk egészségét.
Mintegy egymillió ismert cukorbeteg, ugyanennyi potenciális diabéteszes, és hozzávetőleg hárommillió vénás keringési betegségben szenvedő ember él Magyarországon. A Végtagmentő elnevezésű applikáció nemcsak nekik, hanem a több millió egészséges ember számára is sok hasznos, megbízható forrásból származó információval szolgál.

Az applikáció egyebek mellett segítséget nyújt az otthon végezhető tornagyakorlatokhoz és étrendtanácsokkal is szolgál.

Éves szinten több ezer amputációt lehetne elkerülni megfelelő tájékoztatással és idejében megkezdett kezelésekkel – mondta el az érsebész főorvos. Megelőzésként, különösen ha a családban már volt cukorbetegség, érszűkület, az egészséges életmód ismérveit megismerve milliók élete válhat minőségibbé, ha minél tovább meg tudják őrizni lábaik egészségét. 

„Akár olyan praktikus dolgokra is gondolhatunk, mint hogy mit mozogjunk, milyen ételeket együnk, mennyit és mit igyunk. Ha nem tudunk elmenni gyógytornászhoz, abban is segítséget kaphatunk, milyen gyakorlatokat végezhetünk otthon” – hangsúlyozta Rozsos István.

Az applikáció fő funkciói közé tartozik a betegek számára hasznos állapotfelmérés, diagnosztika, asszisztens és felvilágosító segédek, valamint az orvosok és szakdolgozók munkáját segítő receptfelírási segéd, esettanulmányok és kezelési útmutatók. 

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!