Lelki sebek gyógyítása

Lélek 
2019. 03. 05.
A TraumaAmbulancia (TA) Egyesület olyan támogató közösség, ahol az önkéntes szakemberek azon dolgoznak, hogy a balesetet szenvedett emberek a lelki sebek gyógyulásához professzionális segítséget nyújtsanak.

Krausz Csilla közel 4 évvel ezelőtt elszenvedett baleset után megélt poszttraumás élményei, és tapasztalatai nyomán kezdett azon gondolkodni, hogyan tudna a hasonló helyzetbe került embertársainak segíteni a lelki felépülésben, ezért megalapította TraumaAmbulanciát, mely 2018 novembere óta már egyesületként működik.Krausz Csilla, fotó: Fülöp Dániel Mátyás, forrás: 24.hu

Céljuk, hogy a kórházakban elindítsanak egy olyan programot, amelyben a sérült emberek információt kapnak arról, milyen lelki folyamatokon mennek keresztül egy baleset után. Szeretnének az önsegítő csoportokotat létrehozni, ahol szakemberek közreműködésével  beszélgethetnének a balesetet elszenvedett emberek a sorstársaikkal. E mellett szeretnének egy igazi TraumaAmbulanciát alapítani, ahol holisztikus szemlélet mentén szerveződne a szakmai munka, és ahol segítenének a trauma feldolgozásában azoknak, akik erre nyitottak.

Munkájuk része, a minden hónapban megrendezésre kerülő  TraumaAmbulancia Est is, ahol azon dolgoznak, hogy a balesetet szenvedett emberek a fizikai ellátás mellett a lelki sebek gyógyulásához is támogatást, információt kapjanak; újra megtalálják a lelki egyensúlyt, és megmutassák, hogy egy veszteségből akár fejlődni is lehet. Minden hónapban meghívnak egy olyan vendéget, aki felépült egy balesetből, és esete jó példa arra, hogy fejlődni is lehet egy veszteségből.

Forrás: kulturpart.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!