Nagy tesó, kis tesó

2018. 11. 27.
Szerző: Küttel Dávid

A kis testvér néha idegesítő. Pláne, ha egy kishúgról van szó! Amikor a 15 éves Bence ordítva zavarja ki a szobából a 7 éves Rékát, én persze rászólok, de megértem mindkettőt. Réka kíváncsi és imád beszélni, Bence meg szeretne elvonulni, filmet nézni, olvasni, telefonálni, mindent, amit egy átlagos 15 éves tesz. Mindezt leszámítva, ha megkérem, örömmel kikérdezi a német szavakat Rékától, és segít a gépén Dávidnak elkészíteni a honismeret házi dolgozatot. Közben tanítja a szövegszerkesztést, és még egy prezit is összerak, hátha kap érte az öccse egy potyaötöst.

Nekem két kisebb lánytestvérem van, és gyermekkoromban azért nem mindig voltak jó helyen... számomra. A kisebb testvérem és köztem 7 év van, így amikor én nyolcadikos voltam, ő akkor kezdte az általános iskolát. Szeptemberben két hétig minden reggel sírt, mindaddig, amíg a tanító néni nem hozta fel hozzám a negyedik emeletre, és mutatta meg neki: nézd csak, Dávid is itt van! Erre ő kitalálta, hogy akkor velem szeretne egy osztályba járni. Persze remekül lehetett vele csajozni, mert minden lány mondta, hogy neked milyen helyes húgod van...

Történt persze olyan is, amikor a szüleink elutaztak, hogy nagyobbik húgom házibulit tartott a gimis barátainak. Az életkorom szerint felnőtt voltam, így kvázi én vigyáztam rájuk. A haveroktól hajnalban értem haza, a buli még tartott, és reggel kilencre mentem anyámékért a reptérre. A lakás enyhén szólva a feje tetején állt. 4 körül elment a tömeg, én megőriztem higgadtságomat, és a két tesómmal, no meg a közeli 2 jó baráttal nekiláttunk a romok eltakarításának, amibe takarításon kívül egy-két szobanövény újraültetése és még a wc ajtó asztalosmunkái is beletartoztak. Nulla alvással kiértem apuékért a reptérre, nagyon örültek nekem. Kérdezték, hogy minden rendben volt-e? Mondtam, hogy igen, a csajok rendesen mentek suliba, a nagyi többször is hozott vacsit meg sütit, és tegnap volt egy kis buli. A lebukás első pillanata délután volt, amikor édesapám locsolta a muskátlit, és az tele volt cigicsikkel. A második és egyben kínosabb momentum két héttel később történt, amikor anyukám a fürdőszobában egy leesett zokni miatt elhúzta a mosógépet. Nos, kérem a masinát a tesóm osztálytársa lehányta, és annak a fal felöli oldalait elfelejtettük letakarítani... Nem lett baj!

Szóval a tesóság amolyan véd- és dacszövetség. Az az ember, akinek van testvére, az segít a kisebbeknek, tiszteli a másikat, megtanul együtt élni. Ne csupán a családtámogatási rendszer miatt vállaljunk több gyermeket, hanem mert nagycsaládban felnőni a legjobb dolog a világon!

Anya így ír erről

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!