Jégvarrás

2018. 03. 06.
Szerző: Sallai Ervin

Tisztelt Szülők!

Ahogy arról a gyermekektől bizonyára már értesültek, a farsangi mulatságot, a tavaly sokak rosszallását kiváltó vágóhídi helyszín helyett, idén a városi jégpályán korcsolyázva tartjuk, hála a polgármester úr önzetlen felajánlásának.

Az alsósok azonos tematikus jelmezbe öltöznek. A hupikéktörpikék-jelmezhez szükséges kék pufidzsekiket és sapkákat a Színvarázs divatáruüzletben vesszük meg osztálypénzből. A boltvezető Irénke a polgármester úr édesanyja, így 10% kedvezményt biztosít mind a négyszáz jelmezre az egyébként is roppant vonzó, negyvenezer forintos vételárból.

A rosszindulatú híreszteléssel szemben a dzsekiket farsang után is használhatják majd a gyermekek, mert bár se nem divatosak, se nem könnyűek, rikító kék színűknek köszönhetően a legnagyobb tömegben is látszanak majd már távolról.

A tanári kar részéről Virovecz tanár úr maszkírozza magát Hókuszpóknak. Tulajdonképpen csak egy macskára lesz szüksége a szerephez. Kollégánk jó eredményekkel búcsúzott el az idegszanatóriumtól, és már fokhagymafüzér nélkül is hajlandó találkozni a gyerekekkel, csak a Mikulás ünnepséget ne hozzák szóba előtte, mert attól pánikbeteg lesz.

A felsősök idén is szabadon beöltözhetnek bármilyen kézzel készített jelmezbe. Kis újítás: kérjük, a jelmezekre írják rá, mit ábrázolnak, mert tavaly sírás lett abból, hogy Tihanyi Miklóska Jabbának öltözött a Csillagok Háborújából, de többen azt hitték, hogy ő a Kaka emoji. Amennyiben a töri tagozatos Herceg Zsófika tartja magát terveihez, és Hammurapi törvényoszlop lesz, be is mondatjuk hangosbeszélőn, nehogy műfallosznak nézzék.

Természetesen a tornából felmentett diákoktól nem várjuk el, hogy a többiekkel korcsolyázzanak, megterhelve a kis szervezetüket. Ők ehelyett választhatják, hogy inkább elméleti testnevelésből írnak felmérő dolgozatot. Készüljenek olyan kérdésekre, mint például: Milyen erők hatnak egy 160 centiméter magas jégtáncos korcsolyacipőjére, ha az mérlegállásban forogva másodpercenként 2,3-szer perdül meg a tengelye körül?

A jégpálya mellett hagyományos magyaros farsangi ételek kaphatók. A gyerekek a zsebpénzükből vásárolhatnak csörögefánkot, kocsonyát vagy Oreo kekszet. Kérjük, mérsékeljék a forraltbor-fogyasztást, mert nem szeretnénk, ha részegen kurjongató ötödikesek randalíroznának az utcákon a rendezvény után, kukákat rugdosva. Épp elég volt tavaly és azelőtt.

Tudjuk, hogy a jég szilárd halmazállapotában meglehetősen csúszós, mégis fölöslegesnek tartjuk, hogy a tisztelt szülők felszórják sóval. Szöges cipő helyett is inkább a korcsolyát javasolnánk. Ha mindenképpen meg kívánják védeni gyermekeiket az esésektől, szereljék fel őket térd és könyökvédővel, sisakkal és gerincprotektorral, valamint karúszóval arra az esetre, ha váratlanul elolvadna a jég.

A jégpályán az egyezményes haladási irány az óramutató járásával ellentétes. Mivel hagyományos mutatós órája már senkinek sincs, úgy jegyezhető meg, hogy az egérrel klikkelő kéz legyen közel a palánkhoz. Apropó palánk: a jégkorongból bodicsek néven ismert test a test ellen ütközés és palánkra szorítás a farsang alatt is lehetséges. Általános közlekedési szabály, hogy a nagyobb jelmeznek elsőbbsége van. Tehát az óriás sün előbb mehet almáért a melegedőbe, mint Hófehérke.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a műjégpálya alkalmatlan a lékhorgászatra, ezért fölösleges a diákoknak láncfűrészt hozni magukkal, épp elég lesz a hokiütőkkel hadonászókra figyelni.

A jégkarbantartó traktort reméljük, idén nem a nyugdíjas otthonból kell visszahozniuk a rendőröknek, mert a tavalyi kárt sem fedezték a takarékbélyegek.

Bízom benne, hogy fergeteges lesz a hangulat mind a pályán, mind az ortopédián a korizás után.

Üdvözlettel:

Kerecsendiné Szirbik Klára (Zsófi néni)

 

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!