Fördős Zé: „A gasztronómiai élvezet ott van a mindennapjainkban”

2017. 09. 27.
|
Címkék: Címlapsztori 
„Csak akkor akarom és tudom ezt csinálni, ha mindig azt mondhatom és főzhetem, amit akarok.”

Fotó © Lange Péter

Neked miért nincs éttermed, ahol bárki megkóstolhatná, amit főzöl?

Nagyon sokan találnak meg ezzel a gondolattal, működő éttermek is megkeresnek, hogy segítsek náluk összeállítani a menüt, és persze a rajongók is gyakran kérdezik, hogy mikor nyitok már saját helyet, ahol meg is lehet enni, amiket elkészítünk. Az érdeklődés megvan bennem, hiszen már a nagymamám és az édesapám is vendéglátással foglalkozott: ők vitték a Fehérvári úti Alba Regia éttermet. Átlagos vendéglátóhely volt klasszikus ételekkel, sokan kedvelték. De az én étteremnyitásomra egy kicsit még várni kell. Most annyira sok mindent csinálunk egyszerre, hogy felelősséggel nem lehetne belevágni, de elképzelhető, hogy egyszer majd oda is eljutunk.

Gasztronómiai tanulmányokat folytattál, de hogy jutottál el odáig, hogy felépítsd a saját „birodalmadat”?

Volt egy vendéglátáshoz kapcsolódó vállalkozásunk, egy partiszerviz cég, ami kezdetben nagyon jól működött, de végül sajnos tönkrement. Ezt követően volt néhány sötétebb évünk, amikor anyagilag sem találtuk a helyünk. Ez bírt rá minket az öcsémmel, hogy elindítsunk egy gasztroblogot. A mi történetünk nem klasszikusan indult, tehát nem hobbiból kezdtünk el ezzel foglalkozni, hanem először üzleti terveket készítettünk, és úgy kezdtük el felvenni az első videókat.

Oké, ma már házilag is lehet nagyon jó kisfilmeket készíteni, ha valakinek van hozzá tehetsége, és ha szórakoztatóan adja elő magát. De hol ebben az üzlet?

Természetesen akkor még nem volt benne üzlet, de – nem tudom megmagyarázni, hogy miért – úgy éreztük és reméltük, hogy ha szépen vesszük fel és értelmesen elmagyarázzuk, hogyan készülnek az ételeink, akkor az érdekelni fogja az embereket – akkor pedig előbb-utóbb keresni is fogunk ezzel. Fogalmunk sem volt róla, hogy hogyan, de szerencsére hamar beigazolódtak a számításaink.

Emlékszel, melyik volt az első videód?

Persze, már csak azért is, mert az első anyagot öt-hat napig forgattuk. Akkor még Szárnyas Ízvadász néven létezett a blog, és mivel több mint húsz éve siklóernyőzöm, úgy gondoltuk, attól lenne érdekes a videó, ha repülve érkeznék meg egy-egy helyre, ahol aztán főzök is. Elsőként egy etyeki sonkamesterhez, Árpás Lászlóhoz repültem ki motoros siklóernyővel Budaörsről, hogy aztán az ő sonkáját felhasználva főzzek. Az első rész nagyon tetszett az embereknek, ki is került a legnagyobb hírportálok címlapjára, és megkerestek az Indextől, hogy szeretnének velünk együttműködni, biztosítanának felületet is. Pénzt ezzel még mindig nem kerestünk, de innentől kezdve már nem volt nehéz beindítani az üzletet, hiszen eljutottunk az emberekhez – bár ahhoz nyilván kellett némi ügyesség, hogy szponzorokat szerezzünk, akik fantáziát látnak ebben, és támogatnak minket – de végül sikerült.

Voltak nagy külföldi példaképeid? Például Jamie Oliver?

Igen, gyakran néztük a műsorait, ő az alapvető példakép. Azért kedvelik őt annyira sokan, mert mer nagyon közvetlenül, őszintén beszélni arról, hogy a főzés egy napi szintű feladat. Neked meg kell oldanod egy problémát, ő pedig alternatívát kínál arra, hogy ezt úgy tudd megoldani, hogy közben még élvezed is. És közben nem szánsz rá túl sok időt, se energiát, elég, ha beugrasz a sarki boltba és az ott kapható dolgokat készíted el. Szóval Jamie-nél más volt az üzenet, mint előtte, amikor szakácsok mutatták be oktató szándékkal, hogyan kell elkészíteni egy-egy fogást. Ezzel szemben Jamie azt mondta: „ha épp átjönnek a haverjaim, akkor én ezt így szoktam csinálni”. Összerak egy egyszerű kaját, amire egyből azt mondod, hogy legközelebb te is ezzel várod majd a vendégeket
– ez az ő hatalmas újítása. Egyébként nem akartuk őt másolni, de mivel mi tényleg nagyon hasonlóan gondolkozunk a főzésről, mint ő, egy hasonló irányt indítottunk el, és teljesen más ételeket készítünk, mint amiket egy átlagos főzőműsorban láthatnak az emberek. Viszont a mi kajáink jobban illeszkednek a magyar közönség igényeihez, mint az övéi, hiszen rengeteg olyan alapanyagot használ, amit itthon szinte lehetetlen beszerezni. Mi ezzel szemben arra mentünk rá, hogy olyan recepteket mutassunk az embereknek, amikhez hazafelé bármelyik szupermarketben be tudják szerezni a hozzávalókat.

Miért foglalkoztatja az embereket ennyire a főzés?

Sokakat érdekel ez a gasztroforradalomnak nevezett jelenség, ami valójában nem is forradalom, hanem egy szemléletváltás. Ennek lényege, hogy abban a véges időtartamban, amíg itt a földön tartózkodunk, az étkezésünk ne egy kellemetlen feladat legyen, hanem élvezet. Mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő ételeket, amik örömet okoznak neki, ráadásul ez bőrszíntől, vallástól, politikától és az anyagiaktól is gyakorlatilag teljesen független élvezetet nyújt mindenkinek. Az emberek többsége rájött, hogy nemcsak az étteremben szeretne finom ételeket kóstolni, hanem otthon is. Mondhatnám úgy is, hogy egyszerűen nem érünk rá rosszat enni. Filozofálhatunk azon, hogy a mai élményhajhász életvitelünk mennyire elítélendő, de azt gondolom, nem leszünk gyarlók, ha napi szinten halmozzuk a gasztronómiai élvezeteket.

A hétköznapi, egyszerű főzésen túl létezik egy kreatívabb forma is, a fine dining. Téged ez mennyire hoz lázba? El tudsz lesni a nagy mesterektől néhány trükköt?

Fotó © Lang Péter

Nehéz ezeket a dolgokat beépíteni a mi főzési stílusunkba. Sárközi Ákos, aki a Michelin-csillagos Borkonyha séfje, és zsűritársam a Konyhafőnök című műsorban, egy elvetemült gasztronómus, aki nagyon érdekes dolgokat alkot. Tőle szoktam tanulni, elcsenni elemeket, hiszen apró részletekből áll össze minden étel. Bár a design konyhaművészet nem az én műfajom, nem ezt akarom megmutatni az embereknek, de azt gondolom, van mit tanulni például Széll Tamástól, és nagy szükség van az ilyen típusú gasztronómiára. Van egy elvont, művészi értéke a Bocuse d’Or-nak és a Michelin-csillagos éttermekben kapható ételeknek. Szükség van a konyhaművészetre, és ha legalább néhány újdonságot kipróbálunk, megtanulunk ennek köszönhetően, már nyertük vele, szóval én abszolút támogatom ezt az irányzatot, annak ellenére, hogy otthon nem így főzök.

Mi a különbség közted és egy profi, kreatív séf között, aki akár több éttermet is visz egyszerre?

A hatalmas eltérés az – és ez a különbség az étterembe járás és az otthon főzés között is –, hogy az étteremben dolgozó kreatív séf dolga szórakoztatni a vendégeket. Akkor működik jól egy hely, ha azt érzi a vendég, hogy az ott kapott ételt ő otthon nem feltétlenül akarná elkészíteni, mégis egy élményt kapott, mert körültekintően és nagy gonddal járt el a személyzet a főzéskor. Ez a figyelem nem csak a Michelin-csillagok számától függ. Egy tisztességes csárdában ugyanolyan alaposan járnak el a menü összeállításakor, a vendég pedig tobzódhat az ízekben. Szóval a séfnek sokszor kell törnie a fejét, hogy mivel okozzon örömet a vendégeknek. Ezzel szemben nekem az a dolgom, hogy megoldást kínáljak arra a problémára, hogy este fáradtan bemész az első boltba, ami útba esik, de fél óránál többet már nem akarsz a főzéssel foglalkozni, mégis szeretnél valami finomat és táplálót enni.

Egy átlagos ember számára nehézséget okoz többször megfőzni ugyanazt az ételt ugyanolyan minőségben. Neked mennyire megy ez?

Erre általában nincs szükség, hiszen minden ételt egyszer kell megcsinálnom, aztán kiposztolni, és onnantól hagyni, hogy az emberek megítéljék, kipróbálják, szeressék. Én aztán tovább is lépek, szóval nincs olyan, amit százszor kell megfőznöm. Nagyon tisztelem és néha irigylem is a profi séfek munkáját, hogy elmélyülten foglalkozhatnak napi tíz órában a szakmával, de mindig rájövök, hogy én nem tudom elviselni a kötöttségeket. Se a bezártságot, sem a hierarchiát, sem azt, hogy ha tisztességes éttermet vagy balatoni büfét akarsz csinálni, folyamatos stresszben fogsz élni, mert megállás nélkül harcolnod kell a körülményekkel, hogy a színvonal megmaradjon. Nekem ennél több szabadságra van szükségem ahhoz, hogy mindennap jól érezzem magam – korlátok között nem tudok alkotni.

Ugyanakkor mégis be kell tartanod bizonyos szabályokat, például nem mindegy, mit posztolsz a rengeteg követődnek. Elég egy rossz mondat ahhoz, hogy elárasszanak a rosszindulatú kommentek. Ez nem borzasztóan megterhelő?

Szerencsére nálam ezzel nincs gond. Az első pillanattól kezdve az volt az elképzelésem, hogy én csak akkor akarom és tudom ezt csinálni, ha mindig azt mondhatom és főzhetem, amit akarok. Nem akarok megfelelni senkinek. A Facebookon száznegyvenezer követőm van, de ha megnézed a kommenteket, nem találsz nemhogy gyalázkodó, de még negatív kommentet se igazán – és nem azért, mert moderálunk mindent. Van egy fix tábor, aki figyel rám, nekem is van egy megszokott stílusom, szóval nincs bennem megfelelési kényszer.

Milyen gyakran kell új recepteket kitalálnod?

A zemagazin.hu, az online verzió áprilisban indult, és naponta kétszer frissül, tehát elég sok tartalmat állítunk elő. Szeretnénk egyediek lenni, de még mi is tanuljuk, hogyan kell jelen lenni az online térben. Változó, hogy épp egy cikket vagy videót, esetleg receptet teszünk-e fel, de az biztos, hogy én ezzel már folyamatosan, főállásban foglalkozom, átlagosan legalább napi tíz órát. Aztán az előállított tartalmak szétoszlanak különböző helyekre, például már elkezdtünk dolgozni a harmadik könyvemen, sok recept abba is bekerül. Szóval ez egy teljes értékű munkahely számomra.

Hogy lehet fizikailag és szellemileg bírni, hogy folyamatosan újdonságokat kell kitalálnod?

Nem ragaszkodunk ahhoz, hogy a receptjeinkkel megváltsuk a világot. Nagyon sok ételkombináció van a földön, és nagyjából mindig látom magam előtt a következő nyolcvanat. Amikor szakácsgyakornok voltam, azt mondták, tízféle alapanyagból százféle ételt lehet elkészíteni. Mára az arány még érdekesebb lehet, hiszen többféle alapanyag van, az emberek pedig kreatívabbak, bátrabban kísérleteznek az ízekkel. Nem félek attól, hogy egyszer eljutunk a receptek végére, amikor már nem lesz miről beszélni. Már csak azért sem, mert én bármikor szívesen megújítom egy-egy saját receptemet is. Ez végtelenül inspirál.

Attól függetlenül, hogy a gasztroforradalom ide is elért, nem érzed úgy, hogy a magyar konyha még mindig nagyon egyhangú? Például nem tudtak betörni annyira a keleti ízek, mint tőlünk nyugatabbra...

Mert azokban az országokban, ahol egyszerűen beugrasz a pakisztáni vagy indiai étterembe, jóval nagyobb számban élnek pakisztániak és indiaiak, mint itt, elég csak Bécsig menni... Mivel mi nem vagyunk olyan nyitottak, más népek sem hozzák ide a gasztronómiájukat, talán ebből fakad az egyhangúság.

Ugyanakkor szinte bárhol megkaphatsz bármilyen fűszert. Miért nem használjuk ezeket?

Megkaphatod, de nincs inspiráció. A pizza nem azért terjedt el a világban, mert nagyon sokan elutaztak Olaszországba, és ott meglátták, aztán elkezdték mindenhol utánozni. Ez úgy működött, hogy az olaszok kivándoroltak Amerikába, elkezdték maguknak sütni a pizzát, a helyiek pedig elkezdték enni. A kínai konyhát sem úgy ismertük meg, hogy az interneten megnéztük, hogy kell édes-savanyú csirkét csinálni. A kínaiak idejöttek, elkezdték megfőzni a saját ételeiket, te megkóstoltad és rájöttél, hogy finom. Ha a pakisztániak ételeivel is találkoznánk, ugyanúgy egyre több éttermet nyitnának ők is. Szóval ehhez önmagában nem elég az, hogy bármilyen fűszert meg lehet venni. Mi is pont azért kellünk, a Street Kitchen, vagy a Fördős Zé magazin, hogy inspiráljunk téged! Mert ott van a szupermarketben minden, ami ahhoz kell, hogy a világ összes konyháját elővarázsold vacsorára. De kell valaki, aki jön, megmutatja és megkóstoltatja veled. Ilyen személy lehet a pakisztáni, aki éttermet nyit a sarkon, vagy lehetünk mi, akik a magazint csináljuk.

Téged mi inspirál?

Elsősorban a velem született érdeklődés, hogy nem kell semmit az orrom elé tolni ahhoz, hogy észrevegyem, mert nyitott vagyok a világra és az ízekre. Az a hobbim, hogy figyelem, mit és hogyan eszünk, és hogy csinálják ezt más országokban. Pont ezért imádok utazni, és lehetőségeimhez mérten igyekszem is arra törekedni, hogy világlátott ember legyek, mert azt gondolom, hogy ez olyan, mint az olvasás: egyszerűen hozzáad valamit a személyiségedhez. Nyilván minden utazáson a gasztronómia az, ami a leginkább izgat. Legutóbb Olaszországban épp a szegények konyháját, a Cucina Poverát fedeztem fel magamnak, és most azzal fogok itthon is kísérletezni – sok ötletet hoztam magammal. Ezen kívül nyilván én is nézek külföldi videócsatornákat, ezekből is rengeteget tanulok.

Szerinted mit hoz a jövő?

Nem vagyok jövőkutató, és főleg a közösségi oldalak működéséhez nem értek. De azt gondolom, hogy elkezdődött egy olyan, hosszan ható változás, ami alapjaiban alakítja át a táplálkozási szokásainkat. Ez nem egy divat, ami két évig tart, hiszen ha egyszer megugrottuk azt a szintet, hogy foglalkozunk és beszélünk az ételekről, miért lépnénk vissza? Mert amíg béke és jólét van, addig a gasztronómiai élvezet ott lesz a mindennapjainkban. Fontos lett, hogy ne egyszerűen csak feltépjünk egy zacskót, vagy bedobjuk az ételt a mikróba, hanem hogy megadjuk magunknak azt a fél órát, amikor főzünk. Ez szerintem így is marad, így akik inspiráló személyként ezzel foglalkoznak, azoknak lesz létjogosultságuk, szóval ha csak ezen múlik, akkor én öt év múlva is ezt fogom csinálni. Az már egy más kérdés, hogy talán jön egy nálam okosabb és szebb ember, aki még jobb ötleteket ad, és akkor nem én leszek a menő. Meglátjuk, hogy az én pályám hova tart, de abban biztos vagyok, hogy a karrierem nem azon fog múlni, hogy kimegy a divatból az étkezés.

 

Júniusi akció

Flebaven® 1000 mg tabletta

60 db

4 565 Ft

76,1 Ft/db
Krónikus vénás elégtelenség okozta panaszok és tünetek: lábfáradtság, nyugtalan láb, éjszakai lábikragörcsök, oedema, és trophicus elváltozások, valamint akut aranyér-betegséggel összefüggő tünetek kezelésére
Vény nélkül kapható gyógyszer

Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél

150 g

4 240 Ft

28,3 Ft/g
Csillapítja az ízületi- és izomfájdalmakat akár 12 órán keresztül és csökkenti azok gyulladását. Könnyen nyitható kupakja az ízületi gyulladásos betegek számára lehetővé teszi a könnyű használatot.
GlaxoSmithKline-Consumer Kft.,
1124 Budapest, Csörsz u. 43.
Tel.: 225-5800 www.gsk.hu
Vény nélkül kapható gyógyszer

Sperti Preparation H® végbélkúp

12 db

2 430 Ft

202,5 Ft/db
Hatékonyan csillapítja az aranyér kellemetlen tüneteit: csökkenti az irritációt, enyhíti a fájdalmat és elősegíti a sebgyógyulást. Kizárólag természetes hatóanyagokat tartalmaz
Pfizer Kft.
1123 Budapest, Alkotás utca 53.
Vény nélkül kapható gyógyszer

Kitonail® 80 mg/g gyógyszeres körömlakk

3,3 ml

4 995 Ft

1513,6 Ft/ml
Körömgomba kezelése hatékonyan és egyszerűen: napi 1×-i használat, körömreszelés nélkül. Egyedülálló technológiájának köszönhetően a hatóanyag gyorsan felszívódik és kiváló gombaölő hatást eredményez
Vény nélkül kapható gyógyszer

Septofort tabletta

24 db

1 325 Ft

55,2 Ft/db
Szájüregi fertőzések, gyulladások és szájnyálkahártya betegségek kezelésére is alkalmas
Vény nélkül kapható gyógyszer

Ocuvite® LUTEIN forte étrend-kiegészítő tabletta

30 db

2 925 Ft

97,5 Ft/db
Komplex összetétel luteinnel, antioxidánsokkal és cinkkel. A cink hozzájárul a normál látás fenntartásához
Valeant Pharma Mo. Kft.,
1025 Budapest, Csatárka út 82-84.
Étrend-kiegészítő készítmény*

Octenisept® külsőleges oldat

50 ml

1 880 Ft

37,6 Ft/ml
Seb-, bőr-, nyálkahártya-fertőtlenítő. Színtelen, nem csíp
Vény nélkül kapható gyógyszer

Sudocrem®

125 g

2 145 Ft

17,2 Ft/g
A pelenkával fedett bőr ápolására. Védi, nyugtatja a bőrt és támogatja a regeneráló funkciót. Hatékony egyéb bőrproblémák ápolásában is (repedezett, kipirosodott, irritált bőr)
TEVA Gyógyszergyár Zrt.,
4042 Debrecen, Pallagi út 13.
Kozmetikum

Visine Classic 0,5 mg/ml oldatos szemcsepp

15 ml

1 810 Ft

120,7 Ft/ml
A szem kisebb irritációinak tüneteként jelentkező kötőhártya-duzzanat és vörösség átmeneti, tüneti kezelésére
Vény nélkül kapható gyógyszer

Cataflam Dolo Rapid 25 mg lágy kapszula

20 db

2 170 Ft

108,5 Ft/db
Gyorsan felszívódó lágy kapszula¹, mely hatékonyan enyhíti a fejfájást, fogfájást és menstruáció következtében fellépő fájdalmat ¹Diklofenák-kálium tablettához képest
GlaxoSmithKline-Consumer Kft.,
1124 Budapest, Csörsz u. 43.
Tel.: 225-5800 www.gsk.hu
Vény nélkül kapható gyógyszer

Gynoflor hüvelytabletta

6 db

2 600 Ft

433,3 Ft/db
A természetes hüvelyflóra helyreállítására, a visszatérő hüvelyi fertőzések megelőzésére, a változókori intim panaszok kezelésére
Valeant Pharma Mo. Kft.,
1025 Budapest, Csatárka út 82-84.
Vény nélkül kapható gyógyszer

Advil® Ultra lágy kapszula

10 db

995 Ft

99,5 Ft/db
Gyorsan felszívódó fájdalom- és lázcsillapító, gyulladáscsökkentő hatással. Alkalmas  enyhe, középsúlyos fájdalmak, valamint a meghűlés és az influenza tüneteinek csillapítására.
Pfizer Kft.
1123 Budapest, Alkotás utca 53.
Vény nélkül kapható gyógyszer

Calcium-Sandoz® + Vitamin C 1000 mg pezsgőtabletta

10 db

890 Ft

89 Ft/db
Kalciumpótlásra és C-vitamin-hiány esetén (pl. fertőző betegségekben az ellenállóképesség növelése) javasolt. Citromízű pezsgőtabletta
Sandoz Hungária Kft.,
1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47.
Vény nélkül kapható gyógyszer

Béres Tőzegáfonya filmtabletta

60 db

1 550 Ft

25,8 Ft/db
700 mg Tőzegáfonya gyümölcs 90%-os koncentrátum a napi adagban
Béres Gyógyszergyár Zrt.,
1037 Budapest, Mikoviny u. 2-4. www.beres.hu
Étrend-kiegészítő készítmény*

Prostayol 6 FORTE lágyzselatin kapszula

40 db

1 920 Ft

48 Ft/db
A prosztata megfelelő működésének fenntartásához törpepálmagyümölcs-kivonattal, kisvirágúfüzike-kivonattal és tökmagolajjal
Étrend-kiegészítő készítmény*

Otrivin® Menthol 1 mg/ml adagoló oldatos orrspray

10 ml

1 860 Ft

186 Ft/ml
Gyorsan megszünteti az orrdugulást és hatása akár 12 órán át tart
GlaxoSmithKline-Consumer Kft.,
1124 Budapest, Csörsz u. 43.
Tel.: 225-5800 www.gsk.hu
Vény nélkül kapható gyógyszer

Dentinox® fogínygél gyermekeknek

10 g

1 775 Ft

177,5 Ft/g
Fogzáskönnyítő fogínygél  csecsemőknek és kisgyermekeknek, kizárólag helyi kezelésre
Vény nélkül kapható gyógyszer

LINEX® FLORA élőflórát tartalmazó kapszula

28 db

2 660 Ft

95 Ft/db
Két, liofilizált baktérium törzset tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula
Sandoz Hungária Kft.,
1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47.
Étrend-kiegészítő készítmény*

Tebofortan® 120 mg filmtabletta

30 db

3 535 Ft

117,8 Ft/db
Minőségi Ginkgo biloba hatóanyagú, hatékony gyógyszerkészítmény az időskorral összefüggő szellemi hanyatlás és az életminőség javítására enyhe fokú demenciában szenvedőknek
Vény nélkül kapható gyógyszer

Darmol® bevont tabletta

24 db

1 095 Ft

45,6 Ft/db
Növényi eredetű gyógyszer alkalmanként fellépő székrekedés rövid ideig (1-2 hét) tartó kezelésére. Kalcium-szennozid A és B tartalmú bevont tabletta
Valeant Pharma Mo. Kft.,
1025 Budapest, Csatárka út 82-84.
Vény nélkül kapható gyógyszer

Apranax Dolo 220 mg filmtabletta

30 db

1 300 Ft

43,3 Ft/db
Enyhe és középsúlyos fájdalmak pl. izomfájdalom, ízületi fájdalom, hátfájás rövid távú kezelésére javallott. Csökkenti a gyulladást és a fájdalmat
Vény nélkül kapható gyógyszer

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

* Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Hírlevél feliratkozás

A hírlevélküldő szolgáltatás – rajtunk kívülálló okok miatt – nem támogatja a Freemail-es és Citromail-es címeket, hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

Aktuális magazinunk

Magazin címlap Megjelent a Szimpatika magazin 2019. júniusi száma!

Ingyenes magazinunkat kérje gyógyszerészétől a Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertárakban! A korábbi számokat ide kattintva érheti el