Recsegő hangszórók és letörölt könnycseppek

Szerző: Szonda Györgyi
Idén Gergő ballagott el az általános iskolából, így már harmadszor szembesültem ennek az ünnepnek az „ünnepélytelenségével”. Tizennégy éves fiúként nehezen viseli az ember a kiöltözött rokonokat, a rúzsos puszikat, a nagynéni parfümfelhőjét, a folyamatosan rá szegeződő videokamerát, a fotózkodást az iskolakapuban, de azt láttam, hogy még mindig ez a jellemző…

Persze a fényképet mi is megcsináltuk, de nem hívtunk meg minden élő rokont, nem vettünk részt a „kinek van nagyobb virághalmaza” versenyben és nem készültünk drága ballagási ajándékkal sem. Az általános iskolából elballagni még nem egy óriási teljesítmény, tekintve, hogy kötelező… Inkább azt ünnepli az ember, hogy a nyolc évvel ezelőtt évnyitóra induló cuki kisgyerek immár apányi méretekkel, pelyhedző állal, a hetedikes lányok olvadozó pillantásától kísérve lép ki az iskola kapuján.

Őszinte leszek, én még ezeken a poros, ballag már a vén diák kísérte, tavalyihoz nagyon hasonló beszédekkel tűzdelt műsorokon is ejtek néhány könnycseppet, de ez kizárólag az elmúlt éveknek és a nagyfiúra nézve érzett büszkeségnek köszönhető, nem a megható műsornak. Bár idén szükség volt a zsebkendőmre, mert Gergő osztálya két mai slágert választott búcsúajándéknak, amit hangszerekkel kísérve énekeltek el, szerintem az egész ballagás csúcspontjaként. A tornateremben persze meleg volt és elfogyott az oxigén, az igazgatónő hosszan beszélt, a gyerekek unottan ültek, a vendégek beszélgettek és Zorán szólt a torz hangszórókból, de én ismét csak ámultam, hogy mikor lett Gergő fiúból srác és könnyes szemmel azon tűnődtem, hogy már  a harmadik gyerekünk nő ki a kezeink közül.

Jövőre három ballagásra is hivatalosak leszünk, Bence fiunk fogja befejezni a nyolcadik osztályt, Réka az óvodából átballag az első osztályba, és Borival átérezhetjük, miben más egy érettségi előtt pár nappal álló, színpadiasságra kicsit hajlamos, felnőtt lányt kísérni végig a gimnázium termein. Gyanítom, több lesz a virág, magasabb a cipősarok, loknisabb a frizura és nagyobb az előkészület, mint az öccseinek összesen…

És hogy mit gondol a ballagásról Apa? Elolvashatják itt!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!