Ilyen a tökéletes gyerekzsúr?

Szerző: Sallai Ervin
Helókabelóka! Jaj de jó, hogy jöttetek. Már javában dübörög a zsúr. Pakoljatok le! Ide tehetitek a gluténmentes sütit, oda a laktózmentest, a szélső asztalra a paleolitot. Kértek forró csokit? Rizstejből és pótkakaóból készült, nem pörgeti túl a gyerkőcök kis szívecskéjét, úgyhogy lehet délután hajcsikálni.

Hogy tetszik a dekoráció? A girlandokra nagyon büszkék vagyunk – Jung anyuka készítette újrafelhasznált bio-tejes dobozokból. Nem akartuk kiírni, hogy „farsang”, hátha sérti valaki vallását, úgyhogy „Boldog szezonális beöltözős bált!” írtunk. Kicsit hosszabb így a felirat, de fő, hogy mindenkit ugyanúgy átjárjon a boldogság.

Mi már túl vagyunk másfél óra limbó hintón, de ha nem szeretnétek kimaradni belőle, szerintem a többiek is szívesen újrakezdik. A helyedben a push-up melltartót lecserélném mell-lekötőre, nehogy leverd, mert könnyen leborul a limbó léc, hajolj hátra, míg földet érsz. Jó, mi?

Ja, majd a műanyag pohárra mindenki írja rá a nevét. A vezetéknév is kell, mert Katából és Leventéből van vagy negyven. Persze Lajos csak egy van az egész megyében, mégis Lalika ráírta becsületesen, hogy Nassar Mustafa Lajos, 3/a. Mindjárt hozok alkoholos filcet, csak elvitték az arcfestésre.

Van egy csomó hagyományőrző játék. Gyerekek, akartok gólyalábazni? Bújjatok bele szépen ezekbe a térd és könyökvédőkbe! Így ni, felvesszük a sisakot és a gerincprotektort, amíg anyu aláírja a jogi nyilatkozatot. Ügyesen nézzétek meg a youtube-on az útmutató videót, mert a nyolc centis gólyaláb nagyon veszélyes ám! A feleségem magas sarkú cipőjéből készítettük, csak lereszeltünk belőle pár centit, hogy a tériszonyos kölykök se féljenek.

Az udvaron tanulhattok lóról hátrafelé nyilazni. Nyugi, csak Nerf nyíl, nagyon biztonságos. Sajnos nem tudtunk pónit bérelni, mert a lovardában Villámot épp kolbásszá képzik tovább, de felnyergeltük Burcsa apukát, ő is szereti a gyerekeket. A zabla kicsit feltörte a száját, úgyhogy majd viszek ki neki herpesz kenőcsöt, de a sörényét nyugodtan befonhatjátok színes szalagokkal.

Csupa vidámság, hát nem? Lesz lepényevés, zsákban futás. A székfoglalót úgy játsszuk, hogy nem veszünk el székeket, nehogy a játékból kiesés poszttraumatikus stresszt okozzon a gyerekeknél. A versenyfutásnál is kézen fogva kell óvatosan szaladgálni, hogy mindenki első legyen. Készítettünk mindenkinek aranyérmet diabetikus csokiból.

Gondoltunk a szülőkre is. Tavaly az volt az elv, hogy piát nem engedünk be a zsúrra, de Cseszlai apuka megette az összes alkoholos filcet, úgyhogy idén már van tojáslikőr. CshingShan Zolika anyukája készítette száz napos tojásból.

Ha ittatok, elkelne egy picike segítség. A kompresszor hangja zavarta a szomszédokat, ezért szájjal kell felfújni az ugrálóvárat. Szász apuka kezdte hajnal 4-kor, de kicsit csügged, mert még a felénél sem tart, pedig a vérnyomása már leesett 30/15-re.

Már mentek? Pedig még Gangnam Style nem is volt. Nem tudom, melyik a fiatok, minden srác arca pókembernek van kifestve. Vigyetek egyet találomra, hétfőn majd visszacseréljük a suliban, addigra talán lekopik a festés.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!