1 perc
Napindítónak, baráti beszélgetések kísérőjének és egyszerű kényeztetésnek is tökéletes a kávé. Kiderült, hogy a legtöbben feketén vagy café latteként szeretjük elfogyasztani napi koffeinadagunkat, de egy-egy különlegességet is szívesenkipróbálunk. Ma már egyre több, minőségi italokat kínáló kávézó közül válogathatunk, ahol nem csak az alapanyagokra, de a kávé „outfit-jére” is adnak.
Az egyre több embert érintő tejcukor-érzékenység miatt azonban nem élvezheti mindenki büntetlenül a tejeskávé nyújtotta örömöket. Nekik vagy speciális tejtermékeket kell választaniuk vagy ha ragaszodnak a hagyományos tej ízéhez, akkor például egy laktázos rágótablettával minden gond nélkül elfogyaszthatják kedvenc feketéjüket.
„A klasszikus kávéfajták – mint az espresso, cappuccino, lattemacchiato, flatwhite – mellett nagyon népszerű a zöldtea por alapú matcha, amelyet cappuccinoként és latteként is készítünk. A látványra először kissé extrémnek tűnő ital karakteres zöldtea íze, magas antioxidáns tartalma és a kávénál is intenzívebb élénkítő hatása miatt, néhány hét alatt vendégeink egyik nagy kedvence lett” – árulta el Dávid Bence.