Fogyjon ecettel!

2010. 03. 17.
Szerző: Szimpatika
Az almaecetre, mint fogyókúrás szerre sokan esküsznek. Most japán kutatók is megerősítették.
A hagyományos, salátaöntetekhez és savanyúságokhoz használt ecet orvosságnak is kiváló - állítja egy új tanulmány.

Japán kutatók felfedezték, hogy az ecet megelőzheti a zsír lerakódását, az elhízást - legalábbis egerek esetében biztosan. Tomoo Kondo kutató és munkatársai megjegyezték, hogy az ecetet már ősidőktől fogva használják a népi gyógyászatban egy sor betegségre. Az ecet fő összetevője, az ecetsav segíthet karban tartani a vérnyomást, a vércukorszintet és a zsírfelhalmozódást is.

A kísérlet során laboratóriumi egereket zsíros ételekkel etettek. Amely állatokkal ecetet itattak, azoknak jelentősen kevesebb zsír rakódott le a szervezetükben (akár 10 %-kal), mint a többiekében. A diétás tanács- és figyelmeztetésdömping ellenére a kutatás eredménye pont akkor kerül napvilágra, mikor az amerikaiak táplálkozási szokásai egyre borzalmasabbak. Múlt hónapban a tudósok azt nyilatkozták, hogy manapság egyre kevesebb közép-és időskorú amerikai fogadja meg az egészséges életmódra vonatkozó tanácsokat, mint két évtizeddel ezelőtt.

Az új kutatás újabb bizonyítékot szolgáltat arra nézve, hogy az ecetsavval sikeresen felvehetjük a harcot a zsír ellen, mivel olyan géneket hoz működésbe, mely a zsírlebontásért felelős fehérjéket termeli, így csökkenti a zsír lerakódását a szervezetben. A hatás igazolására azonban még további, embereken végzett kísérletek is szükségesek.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!