Így őrzi meg egészségét a színésznő

A ráktól való félelmében most petefészkét és mindkét petevezetékét is eltávolíttatta Angelina Jolie. A híresség már akkor is sokkolta a közvéleményt, amikor két éve levetette mindkét mellét, hogy csökkentse a mellrák kialakulásának kockázatát.
A 39 éves filmsztárról egy vizsgálat két éve derítette ki, hogy olyan genetikai mutációval rendelkezik, mely nagyon magasra emeli a rákos megbetegedések lehetőségét. Minthogy nagynénje, nagyanyja és édesanyja is rákban hunyt el, és nála is 50% esélye volt, hogy kialakul a petefészekrák, eldöntötte, nem kockáztat - írja a kulturpart.hu.

Fotó: blog.chron.com
Bár a műtétet tervezték egy ideje, a híresség orvosa két hete kezdte el sürgetni az operációt, amikor egy vérvizsgálat során anomáliákat vettek észre. "Folyamatosan azt mondogattam magamnak, hogy legyek erős, és nyugodjak meg, nincs okom azt hinni, hogy nem látom a gyermekeimet felnőni, és hogy nem lehetek nagymama" - számolt be érzéseiről Brad Pitt felesége, aki csak a New York Timesnak adott exkluzív interjút.

Bár a szervek eltávolítása után az egyik petefészkén találtak egy kisebb daganatot, kiderült, nem volt rosszindulatú, a színésznő megnyugodhatott, hogy szervezetében nincs jele rákos megbetegedésnek.

Forrás: Kultúrpart

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!