Megoldás fülzúgásra?

Állandó sípolás, zakatolás, megmagyarázhatatlan hangok – több mint fél millió ember tudna Magyarországon mesélni a fülzúgás őrjítő erejéről.
Dr. Szolnoki Nikolett
A fülzúgás különböző formákat ölt: egész nap hallhatjuk az állandó sípolást, vagy csak időközönként térhet vissza a megmagyarázhatatlannak tűnő hang. Az idegesítő zaj, és a kétes eredetű jelenség feszültté teszi az embert, így alig tud koncentrálni, nehezen alszik el este, és állandóan azon jár az esze, mikor szűnik már meg az elviselhetetlen sípolás. A korai orvoshoz fordulás és kezelés ez esetben rendkívül fontos, amit a hiperbár oxigénterápia tehet még hatékonyabbá.

„A fülzúgás nemcsak az idősek körében lép fel, a fiatal generációt is egyre gyakrabban érinti. Legtöbben pont életkorukra hivatkozva nem veszik komolyan a problémát, hiszen remélik, hogy fiatal szervezetük hamar legyőzi a kellemetlen tünetet, és a zaj egy két nap után, esetleg egy kis pihenés hatására elmúlik” – fejti ki dr. Szolnoki Nikolett, a Hiperbár Centrum orvosigazgatója.
„Pedig az egy-két napnál hosszabb ideig tartó fülzúgással már érdemes orvoshoz fordulni. A hiperbár oxigénterápia azokban az esetekben hat bizonyítottan, ahol a fülzúgás 3-6 hónapnál rövidebb ideje áll fenn és eredetét erős zaj, zajtrauma okozza. Az ilyen jellegű fülzúgást sokszor halláscsökkenés is kíséri. Az ennél hosszabb ideje fennálló vagy más, például gyulladás vagy keringési eredetű fülzúgás esetében is érünk el tünetcsökkenést, de érdemes időben jönni.”



A hiperbár oxigénterápiáról
A kezelés során a betegek egy speciális kialakítású nyomásálló kamrában, ún. keszon kamrában, a normál légköri nyomásnál 2,5-szer nagyobb nyomáson 100%-os oxigént lélegeznek be. A terápia hatására a belső fül oxigénellátottsága sokszorosára nő és hajszálér újdonképződés indul be. A terápia eredményesen alkalmazható ezen kívül lábszárfekély, nehezen gyógyuló sebek, fertőzések, csont- és ízületi gyulladások, sérülések, törések esetében, plasztikai vagy helyreállító műtétek után, besugárzás utáni bőr, lágyrész vagy csont károsodás esetében, égés, bőrátültetés után. Ígéretes kutatások folynak őssejt produkció, stroke, egyéb idegrendszeri eredetű betegségek és daganat terápiás esetekben.

Forrás: baromedical.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!