Biztos recept a depresszió ellen

Szerző: Szimpatika
Egy finn tanulmány, mely több mint 7 000 tinédzser részvételével készült, a fizikai aktivitás és az érzelmi, mentális egészség közötti összefüggést kutatta. A vizsgálat eredménye szerint a fizikai inaktivitás érzelmi és viselkedési problémákat okoz.
Azok a fiúk, akik kevesebb, mint heti egy órát töltöttek mozgással, sokkal szorongóbbak, visszahúzódóbbak és depressziósak voltak, mint sokkal aktívabb társaik.



A nem sportoló lányoknál is hasonló jelenséget figyeltek meg, emellett ők sokkal hajlamosabbak voltak még alvásproblémákra és szabályszegő magatartásra, mint fiú társaik. Az inaktív fiúknál és lányoknál is jelentkeztek beilleszkedési- és figyelemzavarok.

A felnőtté válás igencsak komplikált és nehéz életszakasz mind érzelmileg, mind értelmileg és fizikálisan - állítja a tanulmány szerzője, Marko T. Kantomaa. Mindezt figyelembe véve, megállapíthatjuk, hogy a fizikai inaktivitás negatív értelmi és érzelmi hatásai nem segítenek a felnőttkor küszöbének átlépésében, míg a rendszeres testmozgás nemcsak elősegíti azt, hanem teljes életre szóló, egészséges életszemlélet kialakításához is hozzájárulhat.

Forrás: WEBBeteg

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!