A petrezselyem egy természetes multivitamin

Szerző: Szimpatika
A petrezselyem sokkal több egy zöld dekorációnál a tányér szélén. Olyan gazdag tápanyagokban, mint egy multivitamin-készítmény, és az egészség számára sokszor hasznosabb, mint az étel, melyet díszített.

Természetes és olcsó

A petrezselyem a tápanyagok és nyomelemek olyan szokatlanul bőséges tárháza, hogy könnyedén felveszi a versenyt egy étrend-kiegészítővel. Ráadásul két meghatározó előnye is van: egyrészt tényleg teljesen természetes, másrészt pedig töredékébe kerül a vitaminkészítményeknek.

Tisztítja a vért, eltünteti a szájszagot

A petrezselyem gazdag klorofillban. Amellett, hogy tisztítja a vérünket, segít a vérképzésben, valamint támogatja a májat és a vesét a méregtelenítésben. Ezenkívül a klorofill a petrezselyem illóolajaival együtt a kis fűszernövény szagmegkötő tulajdonságaiért is felelős. Aki ugyanis rendszeresen rágcsál petrezselymet, embertársait friss test- és szájszaggal örvendezteti meg.

Tele tápanyaggal

A petrezselyemben szinte az összes vitamin megtalálható: A-, B1-, B6-, B12-, C- és K-vitamin, béta-karotin, folsav. Ezenkívül fantasztikus forrása az ásványi anyagoknak is: tartalmaz kalciumot, magnéziumot, foszfort, vasat, mangánt, káliumot és ként – és mindezt szerves, tehát könnyen hasznosítható formában.

Élelmiszer, fűszernövény, vagy inkább orvosság?

Ilyen sok jó minőségű tápanyaggal könnyű dolga van a petrezselyemnek, hogy a szervezetünkben különböző problémákat megoldjon. Segít gyomorégésnél és böfögésnél, növeli a teljesítőképességet, segít leküzdeni a kimerültségi állapotokat, erősíti a szívet, feloldja a vénákban a koleszterint, támogatja a mellékvesét, keményíti a fogakat, részt vesz a csontépítésben, segít megelőzni a születési rendellenességeket, javítja a tápanyagfelvételt, megszünteti a teltségérzetet a gyomorban, csökkenti a gyulladásokat, serkenti a szervezet védekezőerőit és szabályozza a hormonrendszert.

Petrezselymes italok

Reggeli turmix:

Turmixoljunk össze másfél csésze görögdinnyét (magokkal), negyed csésze petrezselymet, fél csésze vizet és egy kis sztíviát. Ez egy finom és tápláló ital, melyet a gyerekek is szeretni fognak. Nem kell nekik elárulni, hogy petrezselyem is van benne…

Déli turmix:

Turmixoljunk össze egy csésze bogyós gyümölcsöt (áfonyát vagy epret), egy banánt, negyed csésze petrezselymet, fél csésze vizet és egy kevés sztíviát.

Esti turmix:

Gyümölcscentrifugában készítsünk el 3 almát és fél csésze petrezselymet, vagy 4 sárgarépát, fél almát és fél csésze petrezselymet. Ha még némi citromlevet is hozzáadunk, az ital még vérpezsdítőbb lesz.

Természetesen sok más gyümölcsöt is összeturmixolhatunk petrezselyemmel, és sztívia helyett más egészséges édesítőszert is használhatunk.


Forrás: https://gyogyszernelkul.com/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!