Száguld a recept nélkül kapható szerek piaca

Szerző: Szimpatika
A recept nélkül kapható gyógyhatású szerek hazai kiskereskedelmi forgalma 7 százalékkal nőtt az idei év első félévében az egy évvel korábbihoz képest – közölte a Nielsen.

A piackutató cég 35, vény nélkül kapható gyógyhatású készítmény forgalma alapján készített kutatásából kiderül, hogy a recept nélkül kapható szerek közül leginkább a probiotikumok kereslete nőtt, értékben 22 százalékkal. Ezt követik az étkezést helyettesítő tápszerek, amelyekből 18 százalékkal adtak el többet, mint tavaly, majd a puffadás elleni szerek, amelyekből 17 százalékkal több fogyott, mint 2013-ban január és június között.

A két legnagyobb forgalmú kategória továbbra is a „vitaminok és étrend-kiegészítők”, illetve az „általános láz- és fájdalomcsillapítók” közé sorolt szereké. Ezek 30 és 16 százalékos piaci részesedésükkel a bolti eladások közel felét teszik ki a piacon.

A tévéreklám-költésből a legnagyobb rész idén az első félévben ismét a megfázás, influenza elleni készítményekre jutott (19 százalék), ezt a vitaminkészítmények (12 százalék), majd a fájdalomcsillapító, illetve a nyugtató szerek (11 százalék) követték. 2013-ról 2014-re több mint duplájára emelkedett a tévéreklám-költés a bőrgyógyászati termékek, szemcseppek, az óvszerek és a fogyasztó szerek esetében.


Forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!