A betegség szerencsére elég jól kezelhető.
Kezdetben mi magunk úgy tehetjük a legtöbbet, ha az étrendünkön változtatunk. Fontos, hogy növeljük azoknak az ételeknek a bevitelét, amelyek gazdagok vasban, folsavban és B12-vitaminban. Ajánlott sok káposztát, sárgarépát, céklát, zellert, retket és almát fogyasztani, valamint babot, mogyorót, szőlőt, mézet és tojást. Ha házilag készítjük az ételeinket, könnyebben oda tudunk figyelni arra, hogy kerüljük a oxálsavat tartalmazó ételek fogyasztását.
Vérszegénységben szenvedők, amennyire csak tudják, kerüljék a spenót, a spárga, a mandula, és a különböző csokoládéfélék fogyasztását. Nyáron, ha tehetjük, napozzunk minél többet, de a napozási szabályok betartásával. A mozgás vagy fizikai munka is jótékony hatású – ha más lehetőségünk nincs, otthon végezzünk pár jógagyakorlatot mindennap.
A gyógyteák közkedvelt segítői a gyógyulásnak, és házilag is könnyen elkészíthetők. Vérszegénység esetén a legalkalmasabb a csalántea, melyhez a csalán leveleit akár magunk is begyűjthetjük és megszáríthatjuk.
Forrás: https://www.xn--hzilag-pta.hu/