Epekő eltávolítás: műtét vagy gyógyszer?

Szerző: Szimpatika
Az epekő eltávolításnak létezik gyógyszeres és műtéti módja is. Olvasónk nem tudta, melyik mellett döntsön. Gyógyszerészünk válaszolt neki
Segítségüket szeretném kérni! 2009 augusztusában epekövet alapítottak meg nálam. Ami 1 cm. Azt szeretném kérdezni, hogy a műtéten kívül milyen más egyéb módszer lenne az eltávolítására? Márciusban mri vizsgálat igazolta hogy a bal vállamban 2 helyen leszakadt az ízület és addig nem nyúlnak hozzá amíg ott az epekő. Nagy fájdalmaim vannak miatta.

Kérdés esetén mindenki bizalommal fordulhat szimpatikus gyógyszerészéhez a Szimpatika patikákban is, de már weboldalunkon a Gyógyszerészünk válaszol rovatra kattintva is bárki felteheti kérdését. A Szimpatika.hu gyógyszerész szakértője, Rábainé Maul Katalin e-mailben válaszol minden kérdésre, de, hogy mindannyian okulhassunk a válaszokból, azokat itt a Magazin rovatban is közzétesszük.

Kedves Hölgyem!

Az epekövek bizonyos típusait lehet gyógyszeres kezeléssel is feloldani. Ezt orvosával kell megbeszélnie, hogy az Ön köve abba a típusba tartozik-e, és, hogy milyen gyógyszert, milyen adagban javasol erre.

Sajnos a gyógyszeres feloldás hosszadalmas, hónapokig, akár 1 évig is tarthat, ráadásul nem minden fajta kőnél alkalmazható. Ha az ízületi gondjai miatt gyorsabban kellene megszabadulni az epekövétől, akkor valószínűleg nem tudja elkerülni a műtétet.

Üdvözlettel: Rábainé Maul Katalin

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!