A szex és az öregedés

2014. 06. 13.
Szerző: Szimpatika
Sokan azt gondolják, hogy a szex és az öregedés olyan, mint az olaj és a víz. Ez azonban nem igaz, hiszen sok idősebb ember igenis vágyik a testi érintésre és élvezi az aktív szexuális életet. Előfordulhat azonban, hogy ehhez segítségre is szüksége van.

Minden negyedik nő felhagy a szexualitással a menopauza beköszöntése után. A férfiak általában tovább bírják. Tény, hogy a változókorral a szexuális vágy is változik, csökken kissé. Megváltozik a test, és részben ez is az oka annak, hogy egy érett korú nő nehezen adja oda magát a szexuális élvezetnek. Úgy érzi, hogy megszólja a környezete. Pedig a szexuális élet elmaradása hiányérzetet okoz, csökken az önbizalom és állandósult feszültségérzés jön létre. A férfiak sokkal bátrabbak. Az idős férfiak gyakran találnak maguknak fiatalabb nőt, mely nem ritkán házassághoz is vezet. Számos tapasztalati tény és tudományos vizsgálat szerint a férfiasság nagyon sokáig fennmarad, sőt az idős férfi az évek hosszú sora alatt gyűjtött tapasztalatai miatt még jobban is szerepelhet az ágyban, mint fiatalabb társai.

Az aktív érdeklődés a szex iránt, az együttlétek gyakorisága és minősége és általában a szexuális aktivitás pozitív összefüggést mutat a testi, lelki egészséggel az élet későbbi szakaszában. Nem igaz, hogy a szex csak a fiatalok számára megengedett!

Természetesen vannak fizikai változások, betegség, egyes fogyatékosságok és néhány gyógyszer is befolyásolhatja a vágyat. Számos lehetőség segít azonban elérni a kielégítő szexuális életet. Nem szabad szégyellni, meg kell beszélni az orvossal, milyen segítségre van szükség ahhoz, hogy idősebb korban is kielégítő lehessen a szex.

 

Forrás: https://www.mayoclinic.org/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!