Valóban hatásos az akupunktúra

Szerző: Szimpatika
Az akupunktúrát sokáig misztikus légkör övezte, ám ma már hatásos és bevett kezelési módszerként tartják számon, mellyel számtalan probléma sikeresen orvosolható. Dr. Váradi Éva, a Fájdalomközpont főorvosnője, az aktív fájdalomcsillapítás specialistája rendszeresen használja a mindennapi gyakorlatában.

A hagyományos kínai orvoslás szerint az emberi testet behálózó csatornákban, az ún. meridiánokban meghatározott rend szerint kering az az energia (QI), mely az életfolyamatokhoz szükséges. A test felszínén és a belsejében végighaladó meridiánok a különböző szervekkel működési egységet alkotnak. A harmonikus működésben történő változások, diszfunkciók betegséghez vezetnek. A betegségekben, illetve már azok megelőző stádiumában egyfajta energiablokk áll fenn. Az adott problémát külső ártó tényezők (pl. sérülés), illetve belső, kóros, részben érzelmi eredetű állapotok (pl. stressz, helytelen étrend, életmód) indítják el. A meridiánokon található, különböző minőségű és jelentőségű, meghatározott pontok – ezek az akupunktúrás pontok – tűvel, hővel, lézerrel, illetve elektromossággal történő ingerlésével biztosítható az energiaáramlás helyreállítása. Ezáltal az adott tünetek, illetve a mögöttes kóros állapotok eredményesen kezelhetők, megszüntethetők.

Hatásos terápia mozgásszervi fájdalmakra

A különböző mélységű akupunktúrás pontok stimulációjával sokszor már a kezelés alatt csillapodik vagy megszűnik a meglévő mozgásszervi fájdalom. Ez a gyógymód bármely korosztály esetében hatásosnak bizonyul, és alkalmazható önmagában, illetve kiegészítő kezelésként is a mielőbbi gyógyulás érdekében. Mozgásszervi betegségeknél különösen eredményes a tünetek (fájdalom, izomgörcs, funkciókárosodás, gyulladás) kezelésére.

Az akupunktúrás kezelés menete

„A diagnózis a nyugati, majd a keleti típusú anamnézisfelvétel és vizsgálat alapján történik. Ennek ismeretében, egyszer használatos, steril tűkkel történik a meghatározott számú és kombinációjú akupunktúrás pontok ingerlése” – mondja dr. Váradi Éva.

A terápia időtartama, a tűk száma, a kezelések gyakorisága egyedi, de akár egy adott beteg kezelésén belül is változó lehet. Vannak esetek, mikor a tűk még egy kezelés alatt is különböző pontokra kerülnek, mivel az újabb kombinációk újabb gyógyító folyamatokat indítanak be.

Mivel ezáltal a szervezet önregenerációs ereje aktiválódik, az akupunktúrás kezelés kiváló eszköze a tüneti kezelésen túlmutató, valós segítséget, gyors és tartós fájdalomcsökkenést kínáló aktív fájdalomcsillapításnak. Fontos, hogy a kezelés eredményességéhez az akupunktúrát végző szakember maximális hozzáértése és kellő tapasztalata szükséges. A terápia kúraszerűen történik, ám már az első alkalom is jelentős javulást hozhat!


Forrás: Fájdalomközpont

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!