Diéta az egészséges bőrért

2014. 02. 09.
Szerző: Szimpatika
A gyönyörű, sugárzóan egészséges bőr titka a táplálkozásban rejlik. A különféle kozmetikumok is sokat segítenek, ám a megfelelő étrend elengedhetetlen.

Mit egyen és miért bőre egészségéért?

Víz

Az elegendő mennyiségű víz fogyasztása hidratálja a bőrt, kimossa a szervezetből a méreganyagokat, és biztosítja a szervek megfelelő működését. A sejtek megfelelő működését is a vízfogyasztás garantálja. A bőrt megvédi a kiszáradástól és egészségesebb megjelenést biztosít. A bőr megfelelő hidratálását sok folyadék fogyasztásával biztosíthatja, ellenkező esetben bőre fakó és száraz lesz.

Spenót

A zöld színű zöldségek, mint pl. a spenót, rengeteg folyadékot tartalmaznak, amely a sejtmembránba jutva ránctalan, hidratált bőrt eredményez. A spenótlé fogyasztása fokozza a szervezet tápanyagfelszívó képességét is.

Brokkoli

A brokkoliban található C- és E-vitamin egészségesebbé teszi a bőrt, antioxidáns-tartalma pedig véd a káros UV-sugárzással szemben, valamint az immunrendszert is erősíti.

Trópusi gyümölcsök

A guava, papaya, kiwi, ananász mind értékes tápanyagokat tartalmaznak, amelyek egészségessé teszik a bőrt. A bennük található antioxidánsok és C-vitamin kellemes textúrát biztosítanak a bőrnek, víztartalmuk pedig hidratálja a bőrt.

Sárgarépa

A sárgarépában található béta-karotin részben A-vitaminná alakul át, amely napégés ellen nagyon hatékony. A sárgarépa rendszeres fogyasztásával a rák kialakulásának kockázata is csökken, mert a répa sikeresen küzd a rákot okozó sejtek ellen, valamint eltávolítja az elhalt sejteket. Csodákat tehet bőrével, ha minden reggel megiszik egy pohár répalevet.

Paradicsom

A paradicsom értékes hatóanyagai védik a bőrt a napsugárzástól, víztartalma pedig hidratálja a bőrt. A paradicsom napi fogyasztásával sokat tehet a ráncok ellen is.

Mandula

A mandula magas E-vitamin-tartalma miatt napvédőként hatékony.

Joghurt

A joghurt proteintartalma biztosítja az egészséges, ránctalan, sima bőrt.

Étcsokoládé

Az étcsokoládé csökkenti a puffadást, véd a napsugárzás ellen, és segít megszüntetni a bőr egyenetlenségeit (a cukor- és szójalecitin-mentes változatot javaslom).

Olívaolaj

Az olívaolaj külsőleg és belsőleg alkalmazva is kiváló bőrvédő.

Zöld tea

Amennyiben bőre kiütéses vagy pattanásos, fogyasszon naponta zöld teát. Magas antioxidáns-tartalma belülről tisztítja meg a bőrt. Látványos eredményt érhet el, ha kávé helyett zöld teát fogyaszt.


Forrás:
https://drtihanyi.com/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!