A fognövés okozta fájdalom enyhítésének 9 természetes módja

2014. 02. 05.
Szerző: Szimpatika
A babák első foga 5-6 hónapos korukban jelenik meg, az utolsó pedig 2 és fél éves korukban nő ki. Sokukat ez nem zavarja, ám van, aki nyűgössé válik miatta és nehezen alszik. Mit tehetünk a fogzás keltette fájdalom megszüntetése érdekében? Íme néhány, már sokaknál bevált módszer.

Amennyiben gyermekének kényelmetlen érzéseket okoz a fognövés, próbálja ki a következő módszerek valamelyikét.

1. Nyaklánc

A nyak körül viselt borostyánkő savat enged a bőrbe, amely segíti a sebgyógyulást, csökkenti a fogzással járó kellemetlenséget, az izomfájdalmakat, a torok-, fül- és hasi gyulladást, mérsékli a légzési panaszokat, hasi görcsöket és a refluxbetegséget, elmulasztja az ekcémát, és javítja a máj, szív, vese és egyéb belső szervek funkcióját. A nyakláncot csak felügyelet mellett hagyjuk a kisbabán, és figyeljünk oda, hogy ne szorulhasson nyaka köré, illetve, ha véletlenül elszakad, a kicsi ne nyelhesse le annak darabjait!



2. Vaníliaesszencia

A vanília, természetes nyugtató hatása miatt, csökkenti a fognövéssel járó feszültséget, és a rossz gyomorra is gyógyír.

3. Valami rágnivaló

Sok minden megfelel erre a célra: természetes, gumi vagy fa alapanyagú, fognövekedést segítő rágcsálnivalóktól kezdve anyu vagy apu ujjaiig. Lefagyasztott, nagy darabra vágott zöldségek vagy egy hideg teáskanál is megfelel a célnak.
Figyeljünk arra, hogy olyan rágnivalót ne adjunk a kicsinek, ami a száját felsértheti, vagy aminek lenyeléséből baj lehet!

4. Jég

Készítsen jégkockát, vagy fagyasszon le gyümölcsléből készített fagylaltot, anyatejet, kamillateát, és ezzel dörzsölje be az ínyt.

5. Nyomás

Tiszta ujjal nyomja meg a megdagadt ínyt. Az ellennyomás átmenetileg csökkenti a fájdalmat.

6. Homeopátia

A homeopátia az immunrendszer stimulálásával kezdődik. A kamilla a leghatékonyabb nyugtató és gyulladáscsökkentő szer. A belladonna lázcsillapításra és arcpírra hatékony szer. A kökörcsin jó megoldás, ha gyermeke hisztis és sírós.

7. Szoptatás

A szoptatás a csecsemőknél fájdalomcsillapító hatású. Sok csecsemő emiatt többet akar szopni fognövés közben. A szoptatás emellett a fogak helyes beállását is segíti, így később szükségtelen a fogszabályozás.

8. Szegfűszeg

A szegfűszeg fogfájás-csillapító hatásáról ismert. Olaja nagyon sűrű, ezért mindenképp hígítsa legalább tízszeresére, mielőtt gyermekénél alkalmazza. Hígíthatja olívaolajjal, majd kenje be gyermeke ínyét vele.

9. Elszigetelés

A fognövéssel járó nyálképződés vörös, irritált felületet hagyhat maga mögött az ajkakon és az állon. Ennek megelőzésére kenje be az érintett felületeket védőolajjal, mint pl. a hidegen sajtolt kókusz-, a mandula- vagy a sáfrányolaj.


Forrás: https://drtihanyi.com/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!