Jól fizető szakmák, melyek 5 éve még nem is léteztek

2014. 01. 16.
Szerző: Szimpatika
A LinkedIn a felhasználóinak a segítségével gyűjtötte össze, melyek azok a manapság népszerű és menő szakmák, amelyekről öt éve még csak nem is hallottunk. Elsősorban arra voltak kíváncsiak a LinkedInnél, melyek azok a szakmák, amelyek pár éve még nem is léteztek. Nem meglepő módon a techszakmában történtek hatalmas előrelépések, de a fitness-szakma is átalakult.

IOS-fejlesztő

A LinkedIn infografikája szerint 2008-ban csupán 89-en voltak a szakmában (az iPhone 2007-ben került a boltokba), 2013-ra pedig már tízezernél jóval többen foglalkoztak a fejlesztéssel.

Androidfejlesztő

A Google szintén 2007-ben jött ki az Androiddal, és míg 2008-ban csak 53-an foglalkoztak vele hivatalosan, addig ez a szám 2013-ra már szintén átlépte a tízezret.

Zumbaedző

A zumba a kétezres évek elején jelent meg, de igazán csak több évvel később lett világszerte népszerű. A LinkedIn szerint 5 év alatt 396-szoros növekedést mutatott ez az edzői szakma.

Közösségimédia-gyakornok

A Linked, a Facebook, a Youtube és a Twitter mind 2003 és 2006 között indultak el. A népszerűségük azonban 2008 után ugrott meg igazán, így adja magát, hogy egyre többen szeretnének náluk dolgozni.

Data Scienst („adattudós”)

Róluk egy magyar blogban is írtak már – a szerző szerint annyira új nálunk ez a szakma, hogy elnevezésére magyar megfelelő még nem igazán van. A LinkedIn szerint míg 2008-ban csupán 142-en dolgoztak ebben a munkakörben, 2013-ra ez a szám átlépte a négyezres határt.

forrás: https://jobline.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!