Az e-mail és a stressz

Szerző: Szimpatika
Egy új vizsgálatban arra kérték irodai dolgozók egy csoportját, hogy ideiglenesen hagyjanak fel az e-mailezéssel. A kísérlet során szívmonitorokkal figyelték meg a résztvevők szívműködését.

Az egyik csoport 5 napig nem használta az e-mailt, míg a másik csoport folytatta annak használatát. Az érzékelők kimutatták, hogy a második csoportba tartozó személyek 37-szer váltottak képernyőt óránként, és a szívmonitoruk azt mutatta, hogy eközben „magas figyelmi szinten” voltak.

Azok, akik erre az időre lemondtak az e-mailezésről, 18-szor váltottak képernyőt a monitorukon, a szívműködésük pedig természetes volt. Ennek a csoportnak a tagjai sokkal produktívabb napról számoltak be, amelynek során állításuk szerint jobban tudtak figyelni a munkájukra.
A „magas figyelmi szint” összeköthető a kortizol nevű stresszhormon termelődésével is.


forrás:
https://www.orvosok.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!