Rákhoz vezethet a füvezés

2009. 09. 09.
Szerző: Szimpatika
Számos korábbi kutatás bizonyította, hogy a marihuána káros az egészségre. Fogyasztása különböző mentális problémákhoz és pszichózishoz vezethet. A legújabb kutatások szerint a marihuána roncsolja a DNS-t is, ezzel pedig fokozza a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.
A dohányfüsthöz hasonló mérgező anyagok károsíthatják a DNS-t és növelhetik a tüdőrák, és más daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. Most úgy tűnik, ugyanez igaz a marihuána füstjére is. A tudósok szerint az acetaldehid, ami mind a normál, mind a marihuánás cigaretta füstjében megtalálható nagymértékben roncsolhatja a genetikus állományt.

Módosított tömeg spektrometria segítségével Rajinder Singh és a Leicester Egyetem kutatói most minden kétséget kizáróan bizonyították, hogy a marihuána füstje is legalább olyan káros, mint a dohányfüst. "Eredményeink szerint a DNS-re gyakorolt káros hatás tekintetében a cannabis (marihuána) füstje legalább olyan veszélyes, mint a dohányfüst, és komoly rákkeltő hatással rendelkezik" - nyilatkozta Dr. Singh.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!