Hogyan előzze meg gyermekénél a cukorbetegség kialakulását?

Szerző: Szimpatika
Egyre inkább nő a gyermekek körében a 2-es típusú cukorbetegség előfordulása, ezért még fontosabbá vált az elsődleges tünetek felismerése akkor, amikor még a diabétesz kialakulása megelőzhető – hívja fel a figyelmet a Fox News.
▾ Görgessen tovább, cikkünk az ajánló után folytatódik! ▾

Amikor a vércukorszint magasabb a normálisnál, de még nem éri el azt az értéket, amikor diabétesznek nevezhető, akkor úgynevezett prediabétesz áll fenn. A jó hír az, hogy megfelelő odafigyeléssel ilyenkor a cukorbetegség kialakulása még megelőzhető.

Az első számú indikátor a gyermekkori elhízás, ennek megelőzése pedig elsősorban a szülő feladata, hiszen a gyerektől nem várható el, hogy ne vágyódjon édességre, hamburgerre vagy sült burgonyára. Ha már a testsúlyt sikerült csökkenteni, jelentősen csökken a cukorbetegség kialakulási kockázata is.

A cukorbetegség jelei lehetnek: a bőrön megjelenő piros kiütés, amit gyakran összetévesztenek az ekcémával, illetve a túl sok folyadék fogyasztása. Ha a vérvizsgálat kimutatja a magasabb vércukorszintet, a legfontosabb, hogy a szülő kezdje el egészséges étrendre szoktatni a gyermekét, mert ezzel megelőzheti a diabétesz, és így számos más betegség kialakulását is.


forrás: OrientPress Hírügynökség

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ajánlataink

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!