Újra itt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes családi egészségnapja!

2013. 11. 13.
Szerző: Szimpatika
Az ország egyik legnagyobb sztárja lesz a meglepetésvendég a VIII. Egy Csepp Világnapon november 17-én, vasárnap a Syma Rendezvényközpontban. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes családi egészségnapján a titkos fellépőn kívül ott lesz mások mellett Zséda, az X-Faktor idei sztárjai, a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes és Bársony Bálint Hangszersimogató gyermekprogramja is. Az Egy Csepp Világnapon a szórakozás mellett az egészségé a főszerep.

Egész nap koncertek, a Diabétesz Világnap (november 14.) alkalmából közös Diabétesz Séta, számos nyereménysorsolás, különféle ingyenes egészségügyi szűrések (köztük vércukor-, koleszterin- és vérnyomásmérés), kézműves foglalkozások, ugrálóvárak, ügyességi játékok, Trikke Carving, egészségpiac, sorsolások, cukorbeteg klubtalálkozó, szakmai programok, tanácsadás és a „Magyarország Cukormentes Tortája” versenyen kóstolás várja a látogatókat november 17-én, vasárnap 10-től 18 óráig a Syma Rendezvényközpontban az Egy Csepp Világnapon.

A Diabétesz Világnap tiszteletére idén is lesz a már hagyományos, több száz főt megmozgató Diabétesz Séta, melyet idén a milliók életét megmentő inzulin tömeggyártásának 90. évfordulója alkalmából a Lilly támogat. A jubileum méltó megünneplésére a Lilly egy különleges dokumentumregényt jelentetett meg „Áttörés. Az inzulin felfedezésének kalandos története” címmel a Sanoma gondozásában. A könyv az
Egy Csepp Világnapon a Lilly standján megtekinthető.
A rendezvény idén a „Vércukormérésben ITTHON vagyunk” mottót viseli, mert az Egy Csepp Világnap főtámogatója a 77 Elektronika Kft., az egyetlen valóban magyar fejlesztésű vércukormérők, a Dcont-készülékek gyártója.
Egy fantasztikus meglepetésvendég is koncertet ad idén az Egy Csepp Világnapon. Az idei fellépők között szerepel Zséda, Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló – aki egy közös bemelegítést tart délelőtt –, a Black Time tánciskola bemutatója a Quantum XXL közreműködésével, a Kolompos együttes, a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes, és az idei X-Faktor számos sztárja is. Lesz még ezen kívül Hangszersimogató Bársony Bálinttal, valamint interaktív meseolvasás a Szárnyak és paták című mesekönyvből Pokorny Liával, Erős Antóniával és a könyv szerzőjével, Finy Petrával.

A színes programok és koncertek mellett a legkisebbek arra is lehetőséget kapnak, hogy a 77 Elektronika standjánál felállított pályán az idén Európa-bajnokságot nyert hazai cukorbeteg labdarúgó-válogatott tiszteletbeli tagjaivá váljanak. Azok, akik a helyszínen megmérettetik a vércukorszintjüket, megkóstolhatják a 2013-as „Magyarország Cukormentes Tortája” verseny nyertes süteményeit is.

Az Egy Csepp Világnapon idén először az alapítvány szakmai programot is szervez cukorbetegeknek, illetve azoknak, akik többet szeretnének tudni a diabéteszről. Többek közt szó esik majd a lehetséges cukorhelyettesítőkről, az egészséges táplálkozásról, a legfrissebb tudományos eredményekről, a cukorbetegség pszichés terheiről és a sportról is. Továbbá egész nap lehetőség lesz megszólítani és kérdezni a szakembereket, így mindenki személyesen is tanácsot kérhet tőlük.

Az Erős Antónia által életre hívott Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén nyolcadszorra rendezi meg az ingyenes családi és egészségnapot. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségügyi szűrések fontosságára és arra, hogy tudatos életvezetéssel számos betegség kialakulását megelőzhetjük.

Az Egy Csepp Világnap főtámogatója a 77 Elektronika Kft., a Dcont TREND vércukormérő készülék gyártója. A rendezvény támogatói: Accutrend Plus, Lilly Hungária Kft, Syma Rendezvényközpont, Greenfield Hotel. Médiatámogatók: RTL KLub, Patika Magazin, Story Magazin, AG Strong.

Az Egy Csepp Világnapot megelező héten zajlik az Egy Csepp Figyelem Alapítvány már szintén hagyományos, őszi Cseppont Patikahete. November 11-e és 17-e között érdemes betérni a Cseppont Patikák egyikébe, mert egész héten 27% kedvezménnyel vásárolható Accu-Chek Active vércukormérő, Accutrend Plus koleszterinmérő, Accutrend Cholesterol tesztcsík, valamint Tensoval comfort és Tensoval duo control vérnyomásmérő. A Cseppont Patikákban egyébként jelképes összegért bárki egész évben megmérettetheti pillanatok alatt a vércukrát és a vérnyomását, sőt sok helyen a koleszterinszint is ellenőriztethető.


Az Egy Csepp Világnap honlapja

Az Egy Csepp Világnap Facebook-oldala

A Cseppont Patikahét oldala

 

Egyszer élünk. A cukorbetegség figyelmet követel.

A rendezvény programja:

10:00 KAPUNYITÁS
10:30 MEGNYITÓ – Szellő István és Erős Antónia
10:40 Bemelegítés Katus Attilával
11:00 SORSOLÁS 11:30 Csillagszemű Táncegyüttes
12:00- 15:30 Műsorvezető: Barabás Éva
12:00 „Magyarország Cukormentes Tortája” kóstoló
12:40 SORSOLÁS
13:00 Kolompos Együttes
13:30 A Black Time tánciskola bemutatója a Quantum XXL közreműködésével
14:00 Hangszersimogató Bársony Bálinttal
15:00 Diabétesz Séta a Nemzetközi Diabétesz Világnap tiszteletére – a Diabétesz Világnap tiszteletére idén is lesz a már hagyományos, több száz főt megmozgató Diabétesz Séta, melyet idén a milliók életét megmentő inzulin tömeggyártásának 90. évfordulója alkalmából a Lilly támogat. A jubileum méltó megünneplésére a Lilly egy különleges dokumentumregényt jelentetett meg „Áttörés. Az inzulin felfedezésének kalandos története” címmel a Sanoma gondozásában. A könyv az Egy Csepp Világnapon a Lilly standján megtekinthető.
15:30 – 16:00 Szárnyak és paták: interaktív meseolvasás Pokorny Liával, Erős Antóniával és a könyv szerzőjével, Finy Petrával
16:00 – 17:30 Műsorvezető: Ada
16:00 Az X-Faktor 2013-as versenyzőinek fellépése
16:20 SORSOLÁS
16:30 Zséda
16:50 SORSOLÁS a 77 Elektronika Kft. támogatásával és FŐDÍJ SORSOLÁS
17:10 Meglepetésvendég
18:00 KAPUZÁRÁS

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!