A bőr alá ültethető fogamzásgátló implantátum előnyei

2013. 11. 17.
Szerző: Szimpatika
Bár Magyarországon egyelőre nem igazán népszerű a bőr alá ültethető fogamzásgátló implantátum, nyugaton egyre többen használják. Az ösztrogént nem tartalmazó, hormonális alapú fogamzásgátló legnagyobb előnye, hogy 3 évig folyamatosan 99%-os védettséget biztosít a teherbeesés ellen.

Dr. Horányi Dániel, a Rózsakert Medical Center szülész-nőgyógyász szakorvosa ezt a ritkán használt fogamzásgátló módszert mutatja be.

Az implantátum nem tartalmaz ösztrogént, csak progeszteronhoz hasonló hormont, amelyet három éven át folyamatosan bocsát ki a szervezetbe. Hatása az ovuláció gátlása mellett a spermiumok áthaladását gátló méhnyaknyákra is kiterjed. Behelyezése egyszerű: egy kb. 4 centi hosszú, 2 mm átmérőjű apró kis csövet kell a felkar belső felébe bőr alá helyezni egy injekciós applikátorral. 7 nap után 3 évre el lehet feledkezni a fogamzásgátlásról, hiszen semmilyen teendők nincs vele. Bármikor kivehető, és csak az első normális ciklust kell megvárni, ha szeretnénk gyermeket vállalni. Kivételéhez egy kis műtétre van szükség, amely csupán egy pici heget hagy a bőrön.


forrás:
https://e-geszseg.blogspot.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!