Receptek az otthoni wellnesshez

2013. 11. 15.
Szerző: Szimpatika
Ha kimerültek a testi-lelki tartalékaid, akkor itt az ideje egy kis kényeztetésnek! Az kétségtelen, hogy nagyon finom dolog egy profi masszőr szolgáltatásait élvezni, ám az otthoni wellnessel is csodákat lehet tenni.

Lazító fürdő különleges testápolással

Fürdő előtt: kb. 1 dl valódi olívaolajat keverj össze kb. 2 evőkanál tengeri sóval, és ezzel a keverékkel masszírozd át a tested. Ezt a műveletet érdemes a fürdőkádban végezni. Az olajos bőrradír után zuhanyozz le: természetes, finom szappant tegyél fürdőrózsára, ezzel is dörzsöld át a tested. Most jöhet a lazító fürdő!

Fürdő hozzávalók: gyertyafényes fürdőszoba, jó meleg víz, benne 2 evőkanál szódabikarbóna, 1 evőkanál tengeri só, valódi levendula- és izsóp-aromaolaj. Az aromaolajokat nem szabad közvetlenül a vízbe tenni, hanem előtte tejszínben, balzsamecetben vagy mézben fel kell oldani. Engedd el magad a fürdővízben 20-30 percig.

A csodás fürdő után balzsamozd be az egész tested! Nemes növényi olajat, pl. szűz kókuszolajat, szezámolajat vagy dióolaj melegítsünk fel (meleg vízbe állítsuk bele az olajat tartalmazó üvegedényt), és ehhez adjunk hozzá 5 csepp édesnarancs és 5 csepp nemesbabér illóolajat. Más kombináció: citromhéj-illóolaj és kapor-illóolaj keveréke. Kend be az egész tested ezzel a finom olajjal, majd ezt követően bújj kényelmes köntösbe, papucsba, és olvass, hallgass zenét, vagy nézz meg egy vidám filmet.



Gyertyázás

Nem győzöm magasztalni a fül- és testgyertyázás csodáját! A saját saját magadon biztonsággal végezhető „jolly joker” gyertyázási pontok: köldökben, köldök alatt és fölött 4-4 ujjnyira és a boka fölött négy ujjnyira. Hogyan találhatod meg a jó pontot? Nyomkodd meg a boka belső felénél négy ujjnyira a bokacsont felett a lábadat, és ahol nagyon fáj, bizony az a „felelős” a sok gyulladási blokkért (Lép 6-os pont). Mindkét boka fölött egy-egy testgyertyát égess el. Ha van segítséged, akkor kérd meg őt, hogy mindkét füledben is égessen el egy-egy gyertyát. Ezzel a ponttal saját magadon ne kísérletezz!

Teázás

Lassan, ráérősen és finom, igazi teát igyál, megadva a módját. Nálam mostanában az angolosan elkészített tea a nyerő, igazi tejjel, igazi angol teából. Kerüld a filteres, kommersz, ízesített, adalékanyagokat tartalmazó teákat. Gyógynövénytea (ebből is minőségi, ajánlom pl. a Györgyteákat), vagy élvezeti teákból is a szálas, nem filteres, minőségi teákat javaslom. Nagyon hasznos, ha bioteákat iszol, tisztított vízzel elkészítve.

Étkezés

Egyél lassan, nyugodtan, ráérősen ezeken a napokon, és olyasmit válassz, ami finom, de egészséges! Zöldséglevesek, cékla, dió, méz, házi lekvár, szőlő, befőttek, őszi saláták, finom sajtok – ez mind jó választás. Valódi kakaóból főzött forró csokival is kényeztetheted magad.

Lazulás, pihenés

Vedd elő a kedvenc filmedet, könyvedet vagy zenédet, és szánj időt egy-két órányi felhőtlen szórakozásra. Aludj annyit, amennyit csak enged a családod, a körülményeid! Pihenj le délutánonként is legalább egy órára.


Bíró Tünde, holisztikus életmód- és egészség-tanácsadó 
www.biotunder.info

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!