A méz és a fahéj előnyei
1. Természetes antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek. A sebre öntve megakadályozzák a fertőzést és elősegítik a gyógyulást. A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása, egészséges táplálkozással és mérsékelt aktivitási szinttel kombinálva megelőzi a szívbetegségeket és kitisztítja az eltömődött artériákat.
2. A langyos vízbe kevert méz és fahéj fogyasztása kitisztítja a húgyhólyagot, valamint megszünteti a húgyuti fertőzéseket.
3. Rendszeres fogyasztása csökkentheti, bizonyos esetekben akár teljesen meg is gyógyítja az ízületi fájdalmakat.
4. Ez az ital erősíti az immunrendszert is, segít megfázás, vírusos fertőzések esetén.
5. A méz és a fahéj keverékét rákenve a fertőzött, gyulladt ínyre, csökkenti a fájdalmat és az ínyvérzést, valamint lassítja a fertőzés továbbterjedését.
6. Együtt fogyasztva a méz és a fahéj megkönnyíti az emésztést, segít megakadályozni a felfúvódást, gázosodást.
7. A méz és fahéj együtt fogyasztva rengeteg energiát ad, a keveréküket fogyasztó emberek magasabb szellemi, éberségi és fizikai aktivitásszintet érnek el.
8. A méz és a fahéj hatásosan segíti elő a fogyást.
A fahéj és a méz külön-külön is hatékonyak, együttesen pedig maximálisan fellendítően hatnak az egészségre.
forrás: www.orvosok.hu