Legnépszerűbb termékek
Nincs találat
Legnépszerűbb cikkek
Nincs találat

A méz és a fahéj jótékony hatásai

Módosítva: 11/8/2013 1 perc TermészetgyógyászatmézÖsszes cikk
A fahéj és méz már évszázadok óta használatos betegségmegelőzésre, de hatékonysága nagymértékben függ attól, hogy milyen életmóddal, fizikai tevékenységgel és élelmiszer-fogyasztással párosul.

A méz és a fahéj előnyei

1. Természetes antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek. A sebre öntve megakadályozzák a fertőzést és elősegítik a gyógyulást. A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása, egészséges táplálkozással és mérsékelt aktivitási szinttel kombinálva megelőzi a szívbetegségeket és kitisztítja az eltömődött artériákat.


2. A langyos vízbe kevert méz és fahéj fogyasztása kitisztítja a húgyhólyagot, valamint megszünteti a húgyuti fertőzéseket.

3. Rendszeres fogyasztása csökkentheti, bizonyos esetekben akár teljesen meg is gyógyítja az ízületi fájdalmakat.

4. Ez az ital erősíti az immunrendszert is, segít megfázás, vírusos fertőzések esetén.

5. A méz és a fahéj keverékét rákenve a fertőzött, gyulladt ínyre, csökkenti a fájdalmat és az ínyvérzést, valamint lassítja a fertőzés továbbterjedését.

6. Együtt fogyasztva a méz és a fahéj megkönnyíti az emésztést, segít megakadályozni a felfúvódást, gázosodást.

7. A méz és fahéj együtt fogyasztva rengeteg energiát ad, a keveréküket fogyasztó emberek magasabb szellemi, éberségi és fizikai aktivitásszintet érnek el.

8. A méz és a fahéj hatásosan segíti elő a fogyást.

A fahéj és a méz külön-külön is hatékonyak, együttesen pedig maximálisan fellendítően hatnak az egészségre.


forrás: www.orvosok.hu

A fahéj és méz már évszázadok óta használatos betegségmegelőzésre, de hatékonysága nagymértékben függ attól, hogy milyen életmóddal, fizikai tevékenységgel és élelmiszer-fogyasztással párosul.