A leghatékonyabb természetes antibiotikumok

Szerző: Szimpatika
Fertőzésekre és gyulladásokra a természet számos alternatívát kínál. Például növényeket, amelyek antibakteriális és gombaellenes hatásuknál fogva csökkenthetik a gyulladást. Megfázás és nátha esetén a tünetek enyhítésére nem kell azonnal gyógyszerhez nyúlni, főleg nem széles sprektumú antibiotikumhoz. Lehet, hogy a megoldás ott rejtőzik a spájzban.

A hagymafélék

A vöröshagymát és a fokhagymát már évezredek óta használják a népi gyógyászatban. A hagymafélékben rengeteg antioxidáns található, amelyek segítenek a szervezetben elpusztítani a baktériumokat és vírusokat, erősítik az immunrendszert, megfázás esetén pedig szinte elengedhetetlen a használatuk.

Hagymaszirup készítése:

Egy felaprított hagymát 3 evőkanál mézzel és egy dl vízzel összekeverünk, a keveréket felforraljuk, majd átpaszírozuk. Erősebb a hatás, ha egy teáskanál friss tormát vagy kakukkfüvet is teszünk bele.

A hatóanyagokat alkohollal is kivonhatjuk a gerezdekből: a hagymát vágjuk apróra és öntsük fel fél dl 70%-os alkohollal. Egy hétig hagyjuk állni, majd öntsük le róla a levet és passzírozzuk át. Naponta 4 teáskanálnyit ajánlott fogyasztani belőle.

Gyömbér

A gyömbér erős gyulladáscsökkentő. A fájó torok ellenszere lehet a felforralt vízhez kevert gyömbér és méz. Ha szegfűszeget is teszünk a keverékbe, akkor hatékony köhögéscsillapítót kapunk.

Inhaláláshoz egy liter forró vízhez adjunk egy-két teáskanálnyi friss, reszelt gyömbért és néhány csepp eukaliptuszolajat. Az eukaliptusz olaját köhögés és orrdugulás ellen vethetjük be és kakukkfűolajjal, borsmentával, bazsalikom- és cédrusolajjal is kombinálhatjuk.

Mustár

A mustárt gyulladáscsökkentőként is használják, jó hatású asztma ellen és ízületi gyulladások esetén. Torokfájás csillapítására keverjünk össze fél teáskanál mustárt citromlével, mézzel és fél pohár vízzel.

Méz

A méz számos kórokozóval felveszi a harcot a benne található értékes anyagoknak köszönhetően. Méhpempővel együtt fizikai fáradtság, álmatlanság vagy székrekedés ellen is hatékony lehet.

A sort folytathatnánk, de arra is kíváncsiak lennénk, milyen házi praktikákat használnak olvasóink a megfázás tüneteinek enyhítésére.

 

forrás https://impulsermagazin.com

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!