Az öt legerősebb téli immunerősítő anyag

Szerző: Szimpatika
Biztosan Önnek is van olyan ismerőse – hacsak nem saját maga is érintett -, aki szinte állandóan náthás, köhög, egyik fertőzésből a másikba esik. Mások ezzel szemben az influenzafertőzések, a hideg, a frontok, a pollenek stb. dacára is egészségesek. Tudja-e, hogy ez miért van így? Mert vannak, akiknek túl gyenge, másoknak viszont stabil és erős az immunrendszerük, s ettől függően betegeskednek vagy makkegészségesek. Ám nem kell ezt a véletlenre bízni, mi magunk is sokat tehetünk, hogy támogassuk ellenálló képességünket.

Ehhez az egészséges étkezésen és a rendszeres mozgáson kívül 5 nagyon fontos, elérhető áron megvásárolható vitális anyag segítségét is igénybe vehetjük:

A macskakarom (spanyolul Una de gato, latinul Uncaria tomentosa) Dél-Amerika, főleg Peru őserdeiben honos. A népi gyógyászatban az őserdők lakói elsősorban gyulladáscsökkentőként, fertőzések kezelésére, daganatos elváltozások gyógyítására és ízületi panaszok enyhítésére használták. Fő hatóanyagai a különféle alakaloidok, melyek erőteljesen fokozzák a fehérvérsejtek termelődést, aktivitását és a fagocitafunkciót (idegen sejtek, kórokozók, szennyeződések eltávolítását a szervezetből). A Solernoi Egyetemen elvégzett vizsgálatok a növény gyulladáscsökkentő, vírusölő és daganatképződést gátló hatását egyértelműen igazolták.

A szibériai tajgagyökér Kínában és Oroszországban olyan vidékeken él, ahol a talaj különösen gazdag ásványokban. Fő hatóanyaga, az energotin nemcsak a stressztűrő képességet javítja, hanem az immunrendszert is erősíti – különösen a stressz okozta káros hatások ellen védve azt.

A C-vitaminról már mindenki tudja, hogy immunrendszerünk egyik legfőbb üzemanyaga, különösen a természetes ölősejteket (TK-sejtek) aktiválja. A TK-sejtek a támadó vírusokat elpusztítják, és ezzel a fertőzés terjedését sakkban tartják. A C-vitamin is erősíti a stresszel szembeni védelmet és így is fokozza a szervezet ellenálló erejét.

A vírusok elsőként a nyálkahártyákat támadják meg, ott okoznak a szabad gyökök mennyiségének növekedése útján gyulladást, fokozott nyáktermelést, fájdalmat, köhögést. Az E-vitamin az egyik legfontosabb szabadgyökfogó anyag, ennek köszönhetően hatékonyan véd a gyulladások ellen.

A cink és a szelén a jól működő immunrendszer legfontosabb alappillérei. Segítik az immunrendszert gyengítő méreg- és salakanyagok elszállítását, közömbösítését. Támogatják azon enzimek és egyéb sejtvédő anyagok működését, melyek a sejtek regenerálódásáért felelősek. A cink azért is felel, hogy idegen sejtek a normál testi sejteket ne támadhassák meg, a szervezetben ne telepedhessenek meg, ne szaporodjanak el. Aktiválja az immunsejteket is, továbbá fokozza a boldogsághormonok termelődését, melyek nélkülözhetetlenek a kiegyensúlyozott ellenálló képességhez. A szelén a glutation-peroxidáz nevű enzim alkotója, amely egy erélyes gyökfogó és a méregtelenítésben részt vevő anyag.

A felsoroltakat külön-külön is kipróbálhatjuk, leghatékonyabban azonban akkor segítenek, ha kombináltan alkalmazzuk őket, hiszen egymás hatását kölcsönösen erősítik. Aki megelőzés miatt szeretné használni őket, annak kevesebb is elég lehet belőlük, ám ha már legyengült az ellenálló képessége, akkor sokkal hosszabb ideig és nagyobb adagokra lehet szüksége.

Ha pedig már ez sem segít, akkor kipróbálhatja a sajátvér-terápiát (ld. bővebben: Sajátvér-terápia), illetve kérhet lökésterápiához nagy dózisú vitaminos és gyógynövényes infúziókat is.

 

forrás: https://www.balaicza.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!