A problémás arcbőr természetes ellenszere

2013. 10. 23.
Szerző: Szimpatika
A kén minden élő szervezetben megtalálható ásványi anyag. Az MSM a szerves kén egyik formája, ami egyaránt fontos szerepet játszik a porcok, a haj, a bőr és a csontok szerkezetének fejlődésében. A bőrproblémák orvoslásában régóta használjuk: baktérium- és gombaölő tulajdonságai mellett fertőtlenítő hatása miatt elsősorban a túlzott faggyúműködéssel járó problémák kezelésére.

Hol fordul elő?

A természetben vulkángőzökben fordul elő, illetve a kőolaj-finomítás melléktermékeként is keletkezik. Vulkanikus kőzetek és fosszilis palák lepárlásából juthatunk az egyik ismert, 10%-os kéntartalmú anyaghoz, az ichtiolhoz. Ennél is magasabb, 27% a holt-tengeri iszapból nyert ichtamol kéntartalma. Peterman Krisztina szépségterapeuta, a Dermatica kozmetikusa elmondta, hogy az értékes ásványi anyaghoz növényekből is hozzájuthatunk: az uborka-, hagyma-, fokhagymatartalmú készítmények, pakolások, ampullák is kiváló kénforrások.

Mikor érdemes használni?

A kén felhasználása a kozmetikumokban igen széles körű. Tartalmazzák szőrtelenítő készítmények, fürdősó, megtalálható a dauervízben, samponokban. Az egyes  készítményekben a kén különböző koncentrációban fordulhat elő: az elérni kívánt hatástól függően hámképző vagy hámoldó is lehet. Kedvező tulajdonságai miatt alkalmazását főként a következő bőrproblémák esetében javasolja a szakember: tág pórusú bőr, túlzott faggyúműködés, szeborrea és ekcéma.

Milyen hatása van a bőrre?

„Az MSM-tartalmú krém lassan fejti ki hatását, így ne számítsunk azonnali változásokra. A vendégek elmondása alapján azonban a javulás pár héten belül már szemmel látható” – számolt be eredményeikről a Dermatica kozmetikusa. A legtöbben a bőr puhábbá válását, a bőrgyulladások fokozatos mérséklődését, a hegek halványodását, a sebgyógyulás gyorsabbá válását és a bőrviszketés csökkenését tapasztalják.


forrás: www.dermatica.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!