A változások üzenetei életünkben

2013. 10. 06.
Szerző: Szimpatika
Kevés félelmetesebb dolog van az életünkben, mint a változás, ha az akaratunk, vágyaink ellenére történik, s úgy érezzük, megfoszt valami számunkra értékes és fontos dologtól. Éppen ezért sokszor rettegünk a változástól, mindent megteszünk, hogy elkerüljük - ám ez általában nem sikerül, vagy ha mégis, akkor sokszor valami túlhaladottat igyekszünk őrizni, konzerválni, s végül ebből is csak szenvedés fakad.

Máskor mindent megtennénk, hogy a dolgok megváltozzanak, jobbra forduljanak, ám úgy tűnik, újra meg újra ugyanazokat a köröket futjuk, minden ugyanazon forgatókönyv szerint halad, és lassan a reményt is elveszítjük, hogy életünk másként is alakulhat. Aztán valami mégis megváltozik – de nem a vágyott irányban. Miért?

A változás életünk elmaradhatatlan kísérője, hiába szeretnénk, nem tudjuk sem elkerülni, sem teljesen befolyásunk alá vonni – de jobban megérteni igen. Ha pedig jobban megértjük, jobban el is viseljük, és rugalmasabban, kevesebb szenvedéssel tudunk alkalmazkodni hozzá, vele együtt változni.

Mit üzen hát nekünk a változás? Hogyan értelmezzünk helyesen, konstruktívan egy adott történést az életünkben, vagy saját testünk üzeneteit – és miként érdemes ezekre reagálni?

Hihetetlenül izgalmas kérdések – ha pedig nem az általánosság szintjén tesszük fel ezeket, hanem egy-egy konkrét élethelyzetünkhöz kapcsolódóan, és megtaláljuk az útját, hogy válaszokat kaphassunk, az a szituációt (de nemritkán egész életünket is) más perspektívába helyezi. Segít jobban, harmonikusabban, hitelesebben élni.

Az október 25-i Nyitott Akadémia Pódiumon Müller Péter a Ji-Kinget, a Jóskönyvet hívja segítségül a változások értelmezéséhez, dr. Buda László pedig fizikai tüneteink, betegségeink jelentésének nyomába ered, azt kutatva, mit üzenhet testünk változásai által a lélek.


forrás:
https://www.nyitottakademia.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!