Ronthat a visszerek állapotán a magassarkú?

2013. 10. 02.
Szerző: Szimpatika
A visszerek a lábakon nemcsak esztétikai gondokat okoznak, de akár fájdalommal is járhatnak. Megfordulhat a fejünkben a kérdés, hogy vajon hétköznapi tevékenységeink, esetleg ruháink, öltözékkiegészítőink tovább ronthatnak-e a visszerek állapotán.

Jelen esetben ruhatárunk egy olyan darabjával foglalkozunk, ami nem hiányozhat egyetlen hölgy ruhatárából sem – ez pedig nem más, mint a magas sarkú cipő. Hogy mennyire van hatással a visszerekre a nők egyik legkedveltebb cipőtípusa, azt dr. Nyiredy Géza főorvos, a Trombózisközpont érsebésze mondja el.

Kell a magassarkú

Ha megkérdezünk egy hölgyet, hogy hajlandó lenne-e lemondani a magas sarkakól, akkor határozott „nem” lenne a válasz. Ám ha azt kérdeznénk, hogy akkor lemondana-e róla, ha az hatással van a visszereire, akkor már elgondolkodna. Azonban, mint ahogyan azt a szakértő elmondja, erre nem lesz szükség.

„Amikor egy hölgy magas sarkú cipőt vesz fel, akkor azzal is tisztában van, hogy a szépségéért bizonyos dolgokat kockáztat. Ezek jellemzően ortopédiai problémák, amiket mindenki a saját döntése alapján vállal vagy sem. A visszerek szempontjából azonban a helyzeten nem ront, és nem is javít a magassarkú” – tudjuk meg dr. Nyiredy Gézától.



Mi a helyzet más cipőkkel?

Tehát a magas sarok nincs rossz hatással a visszerekre, de vajon igaz ez a gumicsizmákra, a bakancsokra, vagy éppen a filp-flop papucsokra is? Dr. Nyiredy Géza főorvos elmondja, hogy a cipőválasztás nem befolyásolja a visszerek állapotát

„A cipők – természetesen most a visszerek állapota szempontjából nézve – teljesen indifferensek, vagyis semmilyen befolyással nincsenek a beteg gyógyulására vagy állapotának rosszabbodására, így ez a betegség nem kell, hogy szempont legyen a cipő kiválasztásánál. Sajnos, ha a visszereink fájnak, akkor azok fájni fognak egy kényelmes sportcipőben és egy tűsarkúban is” – mondja a szakértő.


forrás: Trombózisközpont

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!