Méregtelenítő őszi szilvakúra

Szerző: Szimpatika
A szilva igazán finom gyümölcs, nyersen és feldolgozva is szeretjük. Ám talán kevesen tudják, hogy fogyasztása milyen jótékony hatással van az emberi szervezetre. Különösen akkor, ha kúraszerűen, egy méregtelenítő program részeként, esetleg böjti időszakunk kiegészítésére alkalmazzuk. Fáradtságűző, regeneráló, frissítő hatású.

A szilva rendkívül gazdag káliumban, elősegíti a vér sav-bázis egyensúlyának megtartását, a szívritmus normalizálását és a salakanyagok kiürítését, továbbá a vasnak, a kalciumnak, a magnéziumnak és a foszfornak is gazdag forrása. B-vitamin-tartalmának köszönhetően az idegrendszerre és az agyműködésre is jótékonyan hat.

A benne lévő B-vitamin nagyon fontos az idegrendszer számára, ezáltal segíti az agy anyagcseréjét, elősegítve a megfelelő gondolkodást és a memória működését. Fogyókúra során megköti a fölösleges zsírt. Napi 20 dkg szilva elfogyasztása jó kiegészítője lehet egy méregtelenítő, fogyókúrás menünek. A friss szilva segíti a szép bőr kialakulását és megmaradását. Fáradtságűző, regeneráló, frissítő hatású. A szilva frissen a legfinomabb és így tartalmazza a legtöbb vitamint.

Arádi Antónia, méregtelenítési szakember szerint egy 5 napos őszi szilvakúra otthon is elvégezhető. Ha azonban teljes újjászületésre és tisztulásra vágyik valaki, érdemes szakember vezetésével, a böjt egyéb szabályait betartva, szaunák, masszázsok alkalmazása mellett tartani szilvakúrát.

A kúra menete: reggelire barna rizs és szilvakompót, ebédre zöldségleves és friss bioszilva, vacsorára zabkása és szilvakompót.


forrás https://www.bojtoles.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!