A dús hajkorona titka, avagy hajnövesztés házilag

2013. 09. 26.
Szerző: Szimpatika
Van néhány tippünk, amelyek segítségével gyorsabban nő a haj. Olyan megoldások ezek, amelyek természetesen ápolják a hajat. Néhány fontos tanács: attól függetlenül, hogy a célunk a hajnövesztés, a töredezett hajvégeket 6-8 hetente vágassuk le. Ne, vagy csak ritkán használjunk hajszárítót. Az egészséges hajnövekedéshez számos fontos anyagra és vitaminra van szükség, mint például az omega-3 zsírsav és az A-, az E- és a B-vitamin.

Ricinusolaj

Félhosszú hajhoz egy evőkanálnyi szükséges. Hasonlóan a hajfestéshez, választékról választékra kell a fejbőrödbe bekenni az olajat. A fejbőrödet mindenhol kend be az olajjal, majd a legvégén a hajvégeket is ápold vele, hiszen a töredezett hajvégekre is megoldást nyújt. Hagyd hatni akár egész este, majd reggel zsíros hajra való samponnal moss hajat. Hogy ne tedd tönkre munkádat, használj a hajadat kímélő, mesterséges összetevőktől mentes, természetes sampont.

Zöld tea

Havonta körülbelül 1 cm-t nő a hajunk. Ha a fejbőr vérellátása nem megfelelő, a keringés lassulása miatt nem fog elegendő vér eljutni a növekedésért felelős sejtekhez. A hajhagymák működését a zöld tea kiválóan serkenti. Teaként fogyasztva és samponhoz keverve is kiválóan alkalmas hajnövesztéshez.

Tojásfehérje

A tojásfehérje nemcsak segíti a gyorsabb növekedést, hanem a ragyogó, puha és fényes haj titkát is magában rejti. Kenjünk felvert tojásfehérjét legalább hetente egyszer a hajra és a fejbőrre is. Bármilyen hajtípusra ajánlott.


forrás: https://www.divatesstilus.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!