A világ legősibb masszázsa

2013. 08. 25.
Szerző: Szimpatika
A masszázzsal kapcsolatos legrégebbi feljegyzések Indiából származnak, ahol a Kr.e. IV. évezred tájékán az ország fejlettsége lehetővé tette az írás kialakulását. A rögzített eredményeknek köszönhetően hatalmasra nőtt a megszerzett ismeret, mivel a tapasztalatok nem merültek a feledés homályába.

A masszázs az indiai ayurvédikus gyógyászat szerves és elengedhetetlen része emberemlékezet óta. Az ayurvédikus masszás minden kórkép kezelésében használatos, legyen szó gyermekbetegségről vagy időskori problémákról. Az ayurvéda vallja, hogy a masszázs a leghatékonyabb módja annak, hogy megőrizzük az egészséget és legyőzzük a betegségeket. Az erőteljes és a lágy mozdulatok kombinálásával elérhető, hogy az ayurvédikus masszázs a felületes izmoktól a mélyizmokig átjárja a testet. Az ayurvédikus masszázs során használt olajok segítik egyensúlyba hozni az ún. dósákat, melyek egyensúlya betegségben felborul.

Az ayurvédikus masszázs időtartama és az alkalmazott technika megválsztása a fennálló és az aktuálisan kezelt betegségtől függ. Helyi masszázst, így pl. hát-, láb-, fej- és hasmasszázst olyan betegségeknél alkalmazunk, mint a derékfájdalom, isiász, migrén, cukorbetegség. Teljes testmasszázst, azaz Abhyangát az egészség megőrzése érdekében, a test és a lélek fellfrissítéséhez alkalmazunk. A teljes testmasszázs alkalmas még egyes testi fájdalmak, izombántalmak és mentális betegségek kezelésére is. Az ayurvédikus masszázs további hatása, hogy segíti a vérkeringést, fokozza a zsíranyagcserét, javítja az emésztést, helyreállítja a dósák egyensúlyát és energiával tölti fel a szervezetet.


forrás: gyogymasszazskozpont.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!