Beteg gyerekekért fut a Kiscsillag zenekar

2013. 08. 11.
Szerző: Szimpatika
„Ennél nincs is jobb!” – vallja Lovasi András, a Kiscsillag zenekar frontembere az együttes legújabb jótékony kezdeményezéséről. Hiszen a rockzenekar komoly feladatra vállalkozott: az októberi Spar Budapest Maratonon a Bátor Táborban gyógyuló beteg gyerekeknek ajánlja fel a maratoni váltóban lefutott kilométereit.

Lovasi András, Leskovics Gábor, Ózdi Rezső és Mihalik Ábel ezzel csatlakozott a Bátor Tábor Alapítvány jótékony sportközösségéhez, az Élménykülönítményhez: céljuk, hogy 1 millió forintot gyűjtsenek a beteg gyerekek számára.

Az Élménykülönítmény 2010-ben indult útjára, a jótékony csapat tagjai embert próbáló teljesítményükkel a beteg gyerekek ügyére szeretnék felhívni a környezetükben élők figyelmét. Közös segítségnyújtásra hívják a barátaikat, hozzátartozóikat, munkatársaikat: jelképes örökbefogadásra kínálják nekik a versenyeken és a felkészülések során megtett kilométereinket.

„Mindig is szerettem olyan dolgot csinálni, amivel két legyet lehet ütni két csapással. Például így lettem basszusgitáros és énekes. Most pedig futok és egyben jótékony célokra pénzt gyűjtök. Úgy hogy szerintem ennél nincs is jobb” – mondja Lovasi.

„Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy a Kiscsillag zenekar a Bátor Táborban gyógyuló daganatos és krónikus betegségekkel küzdő gyermekekért vállalta ezt a kihívást” – mondja Molnár Attila, a Bátor Tábor Alapítvány ügyvezetője. „Rajtuk kívül eddig több mint 400 jótékony sportoló ajánlotta fel teljesítményét a súlyosan beteg gyerekekért. Nagyon örülünk, hogy a Kiscsillag kiállt az ügyért, és reméljük, hogy ezáltal más futók is kedvet kapnak, és a jótékony sportközösség tagjaiként fogják róni a kilométereket.”

Az Élménykülönítmény ősszel két fontos versenyre készül: az egyik a szeptemberi 28. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton, illetve októberben a 28. Spar Budapest Maraton. A jótékony futók már most csatlakozhatnak a Kiscsillaghoz és az Élménykülönítmény vidám közösségéhez. Jelentkezni az info@batortabor.hu e-mail címen lehet.

Bővebb információ: www.facebook.com/elmenykulonitmeny, www.elmenykulonitmeny.hu, www.batortabor.hu

A Bátor Tábor ingyenes turnusaiban évente több mint 800 daganatos, cukorbeteg, hemofíliás és krónikus ízületi gyulladásban szenvedő gyerek vesz részt. 2001 óta több mint 5000 súlyos beteg táborozó részesülhetett a Bátor Tábor jótékony hatásaiból. Céljuk, hogy a következő években még több rászoruló gyermek számára biztosíthassanak gyógyító élményeket, mégpedig ingyenesen – ezért jött létre az Élménykülönítmény.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!