Nyári sportos különlegességek

2013. 07. 12.
Szerző: Szimpatika
Három izgalmas nyári sportprogramot szeretnénk ajánlani, amelyek igazi kihívásokat tartogatnak a résztvevők számára, sőt, feltöltődésként is javasolhatjuk őket. Mind a három eseményben van valami különleges: a helyszín, a távok, a környezet, vagy akár maga a kihívás.

10. E.ON Délibáb Sportfesztivál – Teljesítménytúra

Időpont: július 13.

Helyszín: Hortobágy

A Hortobágy Közép-Európa legnagyobb füves pusztája, a világörökség része, amely számtalan lehetőséget hordoz magában a sportolásra. Ez az esemény pedig épp azért jó, mert ha elfáradtál, akkor csak le kell ülni és napozni, vagy elindulni és bóklászni a környéken, enni egy adag jóféle gulyást, megnézni az egyedülálló lovasbemutatót – szóval élvezni a hortobágyi nyarat! Megér egy napot, nem?

A teljesítménytúrázók és a nordic walkingot kedvelők 7 és 22,7 kilométeres útvonalon ismerkedhetnek a Hortobágy szépségével, megcsodálhatják és fotózhatják a táj páratlan élővilágát.

A táv olyan utakon kanyarog, amelyeket az év többi részében kizárólag szürke marhák, ménesek, racka juhok, illetve a hortobágyi madarak birtokolnak; az út mentére terelt ménesek és nyájak most izgalmas társaságot biztosítanak az arra haladóknak.

Bővebb infó: www.futanet.hu



Velencei Túra Triatlon

Időpont: augusztus 10.

Helyszín: Velencei-tó

A 4. Velencei tóúszás egyik spéci versenyszáma ez. Nincs klóros víz, csúszós csempe, de lesz jókedv, szép táj és friss levegő. A nádasok és kis szigetek között kanyargó különleges útvonal végig biztosított, ahol kb. 150 méterenként csónakok és vitorlások horgonyoznak az úszók mellett.

Ajánljuk annak, aki szeret úszni, bringázni és túrázni is, és mindezt szívesen kipróbálja egy versenyen belül!

Távok:

• Úszás: 1500 m vagy 3000 m

• Kerékpár: kb. 20 km Gárdonyból a Velencei-hegységbe

• Gyalogtúra: kb. 10 km a Velencei-hegységben

• Kerékpár: kb. 6 km a Velencei-hegységből Gárdonyba

Bővebb infó: www.futanet.hu


Új görkoris verseny augusztusban!

Időpont: 2013. augusztus 24-25.

Helyszín: Kiskunlacháza, repülőtér

Budapesttől félórányi autóútra található Magyarország egyik legmodernebb magánrepülőtere, amelynek vadonatúj betonját augusztusban a görkorisok is birtokba vehetik.

Több távon is próbára teheted magad: választhatod egyéniben az 5 kilométert, vagy ha bírod, 21 kilométert is bevállalhatsz. Vállalkozhatsz erre a küldetésre egyedül, egy társaddal párban vagy 3 fős csapatban is.

A pályát a kiskunlacházi repülőtér betonkifutóján jelölik ki, szintkülönbség nincs.

A görkorcsolyás verseny a 24 órás bringaesemény betétszáma.

Bővebb infó: www.24orabringa.hu


forrás: Vegafood

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!