Gyógyító élmények a Bátor Táborban

Szerző: Szimpatika
A héten ismét elindulnak a Bátor Tábor nyári turnusai: idén 850 táborozót tervezünk felejthetetlen, gyógyító élményekkel megajándékozni. 2013-ban is növelni szeretnénk a Bátor Táborban táborozó daganatos és krónikusan beteg gyerekek és családjaik számát.

Tavasszal már lezajlottak a legelső turnusok, az ún. Testvér Táborok, ameyekben a daganatos, haemophiliás és diabetes betegséggel élő gyerekek és testvéreik vettek részt. Most szombaton pedig elözönlik a tábort a legújabb táborlakók: indul a kölyök onkológiai turnus.

A Bátor Tábor keretében, Közép-Európa terápiás rekreációs központjában már több mint 4600 daganatos, haemophiliás, cukorbeteg és krónikus ízületi gyulladással (JIA) kezelt gyermek vehetett részt ingyenes élményterápiás táborokban.

A kis betegek olyan vidám foglalkozásokon vehetnek részt, amelyek kipróbálására betegségükből kifolyólag máshol nincs lehetőségük. Állandó szakorvosi felügyelet mellett magaskötélpályán tehetik próbára bátorságukat; eveznek, íjászkodnak, sportolnak, lovagolnak; kézműveskednek, fotóznak, táncolnak, zenei és színjátszó foglalkozásokon vesznek részt.

Az élményterápiás programok célja a gyermekek önbizalmának növelése, önmagukba és egymásba vetett hitük megerősítése és ezzel gyógyulásuk támogatása. Az egyik táborozó így fogalmazott: „A Bátor Táborban visszatöltik azokat a pozitív energiákat, amiket a betegség elvesz az embertől. Akinek ki kellett hagynia akár csak egy évet az életéből, az itt, ha mindent nem is, de sűrítetten sok mindent visszakaphat.”

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!