...áció - káció - akáció - Vakáció! – apaszemmel

2009. 07. 08.
Szerző: Szimpatika
Végre. Nem titkolom, engem is kimerít minden iskolaév. Ebben a tanévben megalapítottam az Apukák A Kilenc Órás Iskolakezdésért szervezetet (ismertebb nevén AKI), amelyből reményeim szerint 2080-ra parlamenti párt lesz.
Akkor én már bőven túl leszek a 100. életévemen, tehát hiteles szavazója lehetek egy ilyen komoly pártnak. Félre a tréfával, számos nyugati demokráciában 9-kor kezdődik a tanítás, és van idő közös reggelire, netán értelmes beszélgetésre, és apa sem küldi el anyát, amikor negyed 7-kor próbálja hitvesét kikönyörögni az ágyból. És ebben az esetben délután 4 és 5 között nem tengődnének gyermekeink a napköziben, hanem esetleg értelmes foglalkozások lennének. Hiszen jelenleg 4-től mehetsz a gyerekért,

ami önmagában egy nonszensz, mert a munkahelyek legtöbbjében ha felállnánk 15:40-kor, hogy elmegyek a gyerekért, akkor valószínűleg megköszönnék eddigi szíves közreműködésünket. No, de én megengedhetem magamnak azt a luxust, hogy a feleségem gyesen van, és ő időben odaér a gyerekekért, mert ha én megyek értük, az tuti, hogy az ügyeleten várnak rám. Volt már rá példa nem is egyszer… Így mostanra a lányok már jóban vannak a portásnénivel, aki már többször közölte velem fél hatkor: - Apuka, miért jött ilyen korán, olyan jól elbeszélgettem a lányaival…

Persze júniusban nem háborgok az iskolán, hiszen végre jöhet a nyár! „Kicsiny” családomat – mint minden évben – idén is eljuttatom a Balatonhoz. Kis ház, barátokkal, unokatesókkal, nagyszülőkkel, tehát mindenkivel, aki közel áll hozzánk. Állandó lelkiismeretfurdalás, hogy napjainkban már nincsen három hét szabadság, de sebaj, minden együtt töltött időt kihasználunk. Természetesen apai szívemnek büszkeség, hogy amikor otthon vagyok, a gyerekek csak engem akarnak, minden második mondat apával kezdődik. Dávidkánk a maga komoly 7 hónapja alatt szépen integrálódott a családba, minden eseménynek aktív részese – már a maga módján. Fekszik a szoba közepén és tekintetével próbálja követni a többieket, szeretne utánuk mászni, de még nem tud, ami néha kihozza a sodrából. Úgyhogy újra egy kisbabás nyárnak kezdünk neki, ami pakolás szempontjából kihívás, de összességében szuper lesz!

Kalandra fel!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ajánlataink

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!