Ismered az örök fiatalság titkát?

Szerző: Szimpatika
Számos csodarecept kering a köztudatban és a világhálón is, de igazából mindenki tudja, hogy csak egy megoldás létezik: az egészséges életmód, ami a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás megfelelő módon történő összehangolását jelenti. Jöjjön egy kis matek: mind a kettő szükséges külön-külön is, de önmagában egyik sem elégséges, vagyis a kettőre egyszerre van szükség, hogy elérjük a hőn kívánt formát testben és lélekben egyaránt.

Az év végén, az ünnepi hangulatban megtesszük az újévi fogadalmakat, de aztán amikor januárban és februárban az ablakon kinézve a téli szürkeség köszön vissza ránk, borzongva azt mondjuk: „Majd elkezdem a sportot, és betartom a fogadalmam, ha kisüt a nap.”


Erre leginkább azt juttathatja eszünkbe, hogy „minden kezdet nehéz”, de ha túllendülünk a kezdeti tunyaságon, már élvezni fogjuk a téli levegő csípős frissességét és azt, ahogy színt lop az arcunkra. Egy buzdító jó szó mindenkinek: „Futócipőket fel!” Kezdőnek, profinak egyaránt ajánljuk, ha tanácsot szeretne kérni, vagy ha csak futással kapcsolatos hasznos információk után kutat a neten, hogy kattintson rá a www.futanet.hu oldalra – ott mindent megtalál. Szóval nincs több kifogás.

Azok sem maradnak kihívás nélkül, akik inkább a fitnesz különböző ágait részesítik előnyben. Január végétől egészen február végéig minden hétvégén a sportág legnagyobbjai társaságában izzadhatnak a jobb formáért. A TESCO FittAréna programsorozat helyszínei és részletes programjai szintén megtalálhatók a www.fittarena.hu és a www.futanet.hu weboldalakon. A férőhelyek korlátozottak, az érdeklődés pedig nagy, úgyhogy senki ne késlekedjen – a tavasz gyorsabban jön, mint ahogyan azt gondolnánk.

Bármely mozgásformát választjuk, a kiadós sport után a lelkünknek is jót tesz, ha valami igazán egészségeset és táplálót eszünk. Télen se feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcs fogyasztásáról. A VegaFOOD weboldalán hasznos tippeket találhat ehhez bárki.

Mi a konklúzió? A titok itt van az orrunk előtt, és nem is bonyolult, sőt… azonban senki nem fogja megtenni helyettünk a szükséges lépéseket. A fiatalság titka bennünk rejlik: abban, hogy mit teszünk meg magunkért, hogy hogyan tekintünk a testünkre és a szervezetünkre. Ha megbecsüljük, és nem csak arra törekszünk, hogy divatos ruhákkal fedjük, hanem igazán boldoggá akarjuk tenni és szeretjük, akkor megjutalmazzuk azzal, hogy sokat mozgunk és egészségesen, tudatosan étkezünk. A jutalom pedig garantáltan nem marad el.

forrás: https://www.vegafood.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!