A tíz legjobb kalóriaégető tipp

Szerző: Szimpatika
Ha fogyni szeretne, de nem akarja minden szabad másodpercét az edzőteremben tölteni, akkor itt az ideje, hogy megismerkedjen néhány olyan gyors módszerrel, mellyel gyorsabban égethet zsírt. Nézzük a tíz leghatékonyabb módszert, melynek segítségével közelebb kerülhet a kívánt testalkathoz!

1. Igyon egy csésze zöld teát!
A zöld teának számos kedvező hatása ismert, és segíthet az egy nap alatt elégetett kalóriamennyiség növelésében. A zöld tea magas antioxidáns tartalma miatt segít a szabad gyökök elleni küzdelemben is, melyek betegségek okozói lehetnek. Fogyassza citrommal, a cukrot hagyja el – ezáltal szintén elkerülheti a felesleges kalóriabevitelt.

2. Használjon erős borsot!
Az ételhez adott kevés erős bors szintén egy módja annak, hogy több kalóriát égessen el. Az erős bors – hasonlóan a chilihez – kapszaicint tartalmaz, a testet hőleadásra készteti, amit a szervezet kalóriaégetéssel érhet el. Ha nem kedveli az erős borsot, használjon cayenne borsot, amelynek hasonló hatása van.

3. Fogyasszon sok fehérjét!
Az anyagcsere felgyorsításának egyik leggyorsabb és legkönnyebb módja, ha étrendünkben növeljük a fehérje mennyiségét. Minden alkalommal, amikor fehérjében gazdag ételt fogyasztunk, a testünknek több energiára van szüksége, hogy azt lebontsa, így növekedhet a napi kalóriafelhasználás mértéke.

4. Óvatosan a szénhidráttal!
A tartósan alacsony szénhidrát diétát tartók között gyakrabban fordulhat elő az anyagcsere lassulása. A szénhidrátbevitel szoros összefüggésben van a pajzsmirigy-működéssel, és a csökkentett szénhidrátbevitel a pajzsmirigy alulteljesítéséhez vezethet, lassítva ezzel a kalóriaégetést. Az egészséges szénhidrátokat az étrend részévé kell tenni, főleg az edzések előtt és után, de az azt követő étkezések során is. Nem valószínű, hogy elfogyasztásuk után ezek testzsírként jelennének meg és drámai változást okoznának.

5. Keljen fel és mozogjon!
A fokozott kalóriaégetés elérésének egyik legkönnyebb módja, ha többet mozgunk. Amennyiben a nap túlnyomó részében ülünk, az anyagcsere lassulásával kell számolnunk, így az elégetett kalória is kevesebb. Segíthet, ha beállít egy időzítőt és legalább óránként egyszer feláll, vagy méginkább, ha félóránként sétál pár percet. Ez minden nap 100-200 extra kalória elégetését jelenti és hozzájárulhat a kitűzött cél eléréséhez.

6. Bűvös 20
A szabad perceinkben saját testsúlyunkkal végzett rövid gyakorlatok szintén egy lehetséges módját kínálják annak, hogy a napi kalóriaégetést fokozzuk és egyben erősítsük izmainkat. Amilyen gyakran csak lehet, csináljon 20 fekvőtámaszt, guggolást, felülést, vagy ha van egy elérhető rúd, húzódzkodjon. Meglátja, felfrissül!

7. Csapatjátékos?
A stop&go sportok (futball, kosárlabda, birkózás, hoki, stb.) kiválóak az anyagcsere felgyorsítása és így a kalóriák gyors elégetése szempontjából is. Az ilyen sportok ún. intervall edzésnek tekinthetők – csatlakozzon tehát egy kosár-, hoki- vagy focicsapathoz, amikor csak ideje engedi. Ennek nem mellékes velejárója lesz, hogy izmai erősödnek, koordinációja pedig fejlődik játék közben.

8. Az alvás lényeges
Azok esetében, akik nem alszanak eleget éjjel, szintén felmerülhet a lassú anyagcsere problémája. Mivel az elegendő alvás a glükóz-toleranciát is növeli, a bevitt szénhidrátok feldolgozása hatékonyabbá válhat. Ez pedig azt jelenti, hogy kisebb az esély a testzsír növekedésére.

9. Inkább olvasson, mint tévézzen
Az órákon át tartó esti tévénézés egyike a legkevesebb kalóriát elégető programoknak. Nem lenne érdemesebb máshogyan hasznosítani ezeket a szabad perceket? Helyette kapjon fel inkább egy könyvet és olvasson. Ezzel nemcsak az elméjét tornáztatja, hanem több kalóriát is éget el, hiszen az anyagcsere szempontjából az agy ilyenkor aktív marad. Mivel ehhez glükóz felhasználása szükséges, a szervezet több szénhidrátot használ fel az olvasás, mint a késő esti tévéműsorok megtekintése közben.

10. Tartson „diéta diétát”!
Ha huzamosabb ideje alacsony kalóriabevitelt célzó diétát tart, csökkenhet a napi szinten elégetett kalóriák száma. Ahhoz, hogy ezt elkerülje, vagyis, hogy felgyorsítsa a kalóriaégetést, iktasson be minden 4.-6. héten egy diétaszünetet. Kétnapi normál kalóriafogyasztás már segíthet a lassult anyagcsere helyreállításában és a kalóriaégetés gyorsításában.

forrás: https://msn.mainap.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!