87 évesen kezdett testépítésbe

Szerző: Szimpatika
Nyolcvanhét évesen kezdett testépítésbe egy nyugdíjas brit fogorvos, hogy – mint mondja – "elcsavarja a strandon a szexi 70 éves lánykák fejét".

Charles Eugster immár betöltötte 93. életévét, és rendületlenül edz. Hetente háromszor-négyszer ragadja meg a súlyzókat, és acélozza izmait otthonában kondigépeken. Néha két órán át is "gyúr". Az eredmény: nyert már egy sor díjat erőnlétéért, és teste külcsíne is korát messze meghazudtoló.

"A 85 éves voltam – nyilatkozta egy angol lapnak –, amikor a legmélyebb válságba kerültem. Belenéztem a tükörbe, és egy öreg embert láttam. Túlsúlyos voltam, a testtartásomról jobb nem is beszélni, és lógott rólam a bőr. Úgy néztem ki, mint egy roncs."  Charles beteges kisgyerek volt, s miután kivették a manduláját a szülei ragaszkodtak hozzá, hogy sportoljon.  Ifjabb korában versenyszerűen evezett, ám hosszú évtizedeken át fogorvosi munkája mellett nem szakított magának időt rendszeres testedzésre, és valamelyest meghízott. 87 esztendősen érezte annyira elviselhetetlennek súlyát, hogy belépett egy testépítő klubba, és felbérelt egy volt testépítő világbajnokot, hogy útmutatási segítségével reformálja magát. 
Az edzések egyáltalán nem könnyedek. "Ahhoz, hogy izmot építsünk fel magunkon, egészen a kifáradásig kell tornáztatnunk őket. Annyira megfeszítőnek kell lenniük a gyakorlatoknak, hogy izmaink szinte bele rokkanjanak. Amikor az edzőmmel gyúrok, sokszor odajönnek hozzánk és rászólnak: az Isten szerelmére, hagyja életben!" – idézte a muszklimatuzsálemet a The Daily Telegraph című brit lap.

forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!