Megérkezett a havazás

Szerző: Szimpatika
Több mint egy hónappal a meteorológiai tél kezdete előtt, vasárnapra virradó éjszaka több helyen leesett az első hó. Fövényi Attila, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek elmondta: éjszaka a Soproni-hegységben havazott. A legtöbb havat a 435 méter magasan fekvő Brennbergbányán mérték, ott három centiméteres a hólepel.

A Győr-Sármellék-Nagykanizsa vonaltól nyugatra néhány helyen most is szállingózik a hó. A következő másfél napban máshol is számítani lehet hóra. Az éjszaka már a Duna vonalában és az Északi-középhegységben, majd reggel a Duna-Tisza-közén is várható havas eső, illetve gyenge havazás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tudatta: vasárnap napközben a Dunántúlon az eső, havas eső mellett nyugaton és a magasabban fekvő területeken havazás is várható, de felszínen megmaradó hó inkább csak a hegyekben lehet. A nap folyamán több helyen várhatóan megszűnik a csapadék, de az esti, késő esti óráktól délnyugat felől újabb kiterjedt csapadékzóna érkezik.

A Dunántúl nyugati felén a lehulló hó várhatóan több helyen meg is marad majd. Hétfőre virradóra több centiméter hó is hullhat.

A Dunántúlon és a Duna vonalában, a Dunántúli-középhegységben és a Balatonnál, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több helyen várhatók viharos, az óránkénti 60 kilométeres erősséget meghaladó széllökések

Forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!