Utóolimpia

2012. 10. 07.
Szerző: Sallai
|
Karancsi Zoli régóta készült Londonba az olimpiára. Szállása is volt, jegye is minden fontos mérkőzésre. Csak egy apró hiba csúszott a számításába: művészi tökélyre fejlesztett áfa-visszatérítéseit a megyei bíróság érdemei elismerése mellett 3 év házi őrizettel honorálta. No de Karancsi Zolit ennél nagyobb akadályok sem fékezték soha.

Ha ő nem mehet az olimpiára, majd az jön hozzá. Mivel úgyis régóta fente a fogát némi uniós sporttámogatásra, nekilátott megszervezni a kerecsendapáti faluolimpiát. Tervéhez mindenképpen szüksége volt Prekop Tónira, a méltán elhanyagolt művelődésszervezőre, aki Bandi atyán kívül a falu egyetlen írástudója volt. Bár Tóni ellenkezett, hogy OKJ-s művelődésszervezői diplomájával nem érzi magát felkészültnek egy EU-s pályázat 4500 oldalas anyagát megírni, Karancsi Zoli kilátásba helyezte, hogy a támogatásból a fiú lagziját is kifizeti Zsiga Borkával. Faluhelyt egy ilyen ajánlatot nem utasíthat vissza az ember fia, mert megtudja az apósjelölt, oszt onnantól nem életbiztosítás a vadászaton felhajtani a fácánokat neki.

Igen ám, de ha meg is van az olimpia fedezete (meg az a szolid sikerdíj, amit Zoli nem sajnált magától), mik legyenek a versenyszámok? Mert hát Kerecsendapáti népe finoman szólva is ritkán szervezett csoportos utazásokat a nem túl közeli kisváros sportboltjába. A népszámlálás statisztikája szerint a település egy főre eső éves sporttevékenysége nem haladta meg a hat percet, és ebbe belekalkulálták, hogy Bandi atya egy disznóölésen 1998-ban a jószág sivításától megriadva ijedtében egészen a Taknyos Varjúig futott.

A fentieket átgondolva tudományos igényességgel határozták meg, milyen versenyszámokban mérkőzhessenek meg a falusiak a másfélkarikás játékokon.

Kezdésnek a szervezők ügyeltek arra, hogy a kerecsendapáti olimpia nyitó száma a környék tömegsportja legyen, így a „Tour de Kerecsend” falukerülő kerékpáros versenyén több mint hatan indultak. Kiélezett küzdelem után végül Kaldenecker Jenő bácsi, a nyugalmazott halőr ölthette magára a győztesnek járó koszosfehér lyukacsos trikót. Megérdemelte a diadalt, hiszen egyformán jónak bizonyult a PB-palack-szállító technikai és a kaszafuvarozó gyorsasági etapon.

Tekintve, hogy Kerecsendapáti igazi bábanagyhatalom, néha még a megyeszékhelyről is jönnek ide szülni, Prekop Tóniék meghirdették a falu javasasszonyainak a száztíz méteres gátmetszést. A lelkes közönség kiválót derült Bandi atya – a szpíker – szóviccén, miszerint a futam az izgalmak mellett négy csecsemőt is szült. Az olimpiai hevület hatása a névadásban is megmutatkozott. A babák neve (befutási sorrendben) Fekete Arany, Tótfalusi Ezüst, Kovács Bronz és a dobogóról lecsúszó Mezei Kevin.

Természetesen nem maradtak ki a faluolimpia programjából az olyan hagyományos számok, mint a Taknyos Varjú előtt rendezett ökölvívó vegyes páros összecsapások vagy a párbaj-pillangókés vívás, aminek a horgászstég pástja adott otthont. Karancsiék sokat készültek egy igazi látványos sporttal is. Az egész falu szájtátva nézte a Nemeslaki ikrek fantasztikus szinkron-disznóölő bemutatóját, melyre az elfogulatlan zsűri kimagaslóan magas, 16.55-ös pontszámot adott, külön értékelve a majdnem józanul elvégzett gyakorlat egyediségében rejlő nehézségét.

Persze egy olimpián nemcsak a nyitó, de a záró szám is kiemelten fontos, így Karancsi Zoli gondoskodott arról, hogy a záró versenyszám a falu legismertebb sportja legyen. Így utoljára a maratoni kocsma-triatlont rendezték meg. A pálinkaivásból, sörívásból és félkarú rablón gépezésből álló versenyt a címvédő Zsiga Laci nyerte 17 felessel, 22 korsóval és kéthavi segély eltüntetésével, amivel megdöntötte saját, három éve felülmúlhatatlannak hitt falurekordját.

A szervezők igazán ügyeltek a faluolimpia tisztaságára, ezért egész Kerecsendapáti összegyűjtötte vizeletét a záróünnepség után, és elküldték egyben Budapestre szippantóskocsival. Persze valakiben felmerült, hogy a nagy olimpiai hevületben elfelejtettek vetni, no de majd jövőre.

 

Októberi akció

Otrivin Rapid Menthol 1 mg/ml oldatos orrspray

10 ml

1 870 Ft

187 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Actival Extra filmtabletta

120 db

4 700 Ft

39,2 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Diclac® Dolo 50 mg/g gél

50 g

1 330 Ft

26,6 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Béres C MAX 1500 mg RETARD filmtabletta csipkebogyó kivonattal + 3000 NE D3-vitamin

90 db

3 780 Ft

42 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény*

Magne B6® bevont tabletta

50 db

1 950 Ft

39 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Neogranormon kenőcs

25 g

1 340 Ft

53,6 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Patikárium Multivitamin 50+ tabletta

60 db

1 640 Ft

27,3 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény*

Oscillococcinum® gólyócskák

10×3 adag

6 260 Ft

208,7 Ft/adag
Vény nélkül kapható homeopátiás gyógyszer

Advil® Ultra Forte lágy kapszula

16 db

1 900 Ft

118,8 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Cetebe 500 mg retard kemény kapszula

120 db

3 800 Ft

31,7 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Imodium® 2 mg kemény kapszula

20 db

1 180 Ft

59 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Béres Csepp Extra® belsőleges oldatos cseppek

30 ml

1 350 Ft

45 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Mucopront 50 mg/g szirup

200 ml

1 690 Ft

8,5 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Neo Citran Max köptetővel por belsőleges oldathoz

10 db

2 530 Ft

253 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Eurovit® Oliva-D 2200 NE kapszula

60 db

2 460 Ft

41 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény*

ACC Instant 600 mg belsőleges por

10 db

2 300 Ft

230 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Ocuvite® LUTEIN forte tabletta

30 db

2 960 Ft

98,7 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény*

Sperti Preparation H® végbélkúp

12 db

2 450 Ft

204,2 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Tantum Verde® menta 3 mg szopogató tabletta

20 db

1 690 Ft

84,5 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Cataflam Dolo 25 mg bevont tabletta

20 db

1 900 Ft

95 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

LINEX® FLORA élőflórát tartalmazó kapszula

14 db

1 750 Ft

125 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény*

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

* Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Hírlevél feliratkozás

A hírlevélküldő szolgáltatás – rajtunk kívülálló okok miatt – nem támogatja a Freemail-es és Citromail-es címeket, hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

Aktuális magazinunk

Magazin címlap Megjelent a Szimpatika magazin 2019. októberi száma!

Ingyenes magazinunkat kérje gyógyszerészétől a Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertárakban! A korábbi számokat ide kattintva érheti el